Image

Murder Ballads (Murhaballadeja) - Laitinen, Heikki & Pohjonen, KimmoToimitusaika: Noin 7 - 14 arkipäivää
Murhat ovat aina olleet pelottavan kiehtovia. Satoja vuosia murhista on laulettu, tosia ja keksittyjä tarinoita. Lauluissa on murhattu renkejä ja keisareita, sylivauvoja ja uljaita sotilaita, rakastavaisia ja vihamiehiä. Joskus kuoleman kauhu on pukeutunut itkuvirren säkeisiin, joskus kekseliäisiin riimeihin. Välillä lauluja on myyty arkkiveisuina kymmenin tuhansin, välillä ne ovat olleet hyvin henkilökohtaisia ja muistinvaraisia. On laulettu ihaillen, mutta myös syvästi inhoten. Murhan kauhea kiehtovuus lienee sen lopullisuudessa. Siitä laulamalla pelko taas vähän väistyy. Laulan, olen elossa.

Heikki Laitinen ja Kimmo Pohjonen miettivät näitä ikuisia kysymyksiä SibaRecordsin kesällä julkaistavalla uutuuslevyllä Murhaballadeja. Albumi on tallennettu Musiikkitalossa helmikuussa 2012 järjestetyssä Sibafest-festivaalin konsertissa. Laitinen samaistuu laulullaan milloin murhaajien, milloin murhattujen kohtaloihin, Pohjonen soittaa haitarillaan instrumentaalitulkintoja tarinoista. Keisari Aleksanteri murhataan, eteläpohjalaiset häjyt riehuvat puukkoineen. Pyhä Katriina tungetaan piikkitynnöriin, Petturi-Kaarlo ajaa viattoman Kertun itsemurhaan, mutta kokee itse vielä karmeamman kohtalon. Levyltä välittyvät livetallenteen kiehtovimmat puolet; yksi murha tapahtuu kesken konsertin Musiikkitalon Sonore-salissa. Lauluja kuunnellessa nousee mieleen suomalainen erikoisuus: murhaajat ovat sankareita, joiden tekojen ylistystä koululapsetkin osaavat laulaa.

HEIKKI LAITINEN on eläkkeellä oleva kansanmusiikin professori. Hän esitti murhaballadeja julkisesti ensi kerran tasan neljäkymmentä vuotta sitten. Yhdessä Pohjosen kanssa hän on niitä laulanut jo yli kaksikymmentä vuotta.

KIMMO POHJONEN on harmonikkansa kanssa tällä hetkellä tunnetuimpia suomalaisia muusikkoja. Hänen soolokonserttinsa ja -kiertueensa sekä monitaiteelliset projektinsa eri puolilla maailmaa ovat ainutlaatuisia tapahtumia esityksellisen mielikuvituksen, uudenlaisen hanurinkäsittelyn, monikanavaisen äänentoiston, äänenmuokkauslaitteiden ja näyttämöllisyytensä ansiosta.
Tietoja
Tuotenumero SACD1010
Viivakoodi 6430037170102
Julkaisupäivä 5.9.2012
Kategoria Suomalainen musiikki
Levymerkki Siba Records
Formaatti SACD
Tuotteiden lukumäärä 1
Esittäjät
Artistit Laitinen, Heikki & Pohjonen, Kimmo
Levy: 1
1 Murder Ballads
Kirjoita arviosi
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi arvion
Jos pidät Murder Ballads (Murhaballadeja), kerro siitä myös ystävillesi! Voit jakaa tämän sivun helposti Facebookissa ja sähköpostissa alapuolella olevasta valikosta.

Suosituksia

Image
16,95 €
Sibelius-Akatemian Folk Big Band - FBB
Image
19,95 €
Tolonen, Otto (guitar) - Toccata - Finnish Guitar Music - Bergman / Hartikainen / Kaipainen
Image
19,95 €
Rantanen, Matti (accordion) - Missa Brevis - Mass for Accordion
Image
19,95 €
Piia Klemola & Co - Fiddle Feast
Sibis Big Band - Competition Winners SACD1007 3.10.2011 19,95 €
Brahms, Johannes - Variations - Dostal, Terhi (piano) SACD1006 3.10.2011 19,95 €
Paalanen, Antti - Breathbox - Paalanen, Antti (accordeon) SACD1005 3.10.2011 19,95 €
Tiits, Kalev - Stone Dance SACD1004 3.10.2011 19,95 €
Bach, J S - Orgelbüchlein - Heikinheimo, Markku (organ) SACD1003 3.10.2011 19,95 €
Muutamia jäljellä Osta +
Kukkonen, Jarno - Open case SACD1002 3.10.2011 19,95 €

Asiakkaat ovat myös ostaneet

Tämän tuotteen ostaneet asiakkaat ovat myös ostaneet oheisia tuotteita:
Image Image Image Image Image Image Image
Oma tili
Oma ostoskori: 0 tuotteet