Image

Tilling, Erik - HelToimitusaika: Noin 7 - 14 arkipäivää
Eriks sjunde album bär titeln "HEL". En skiva som precis som de tidigare präglas av tacksamhet och eftertanke. Erik har vunnit en trogen lyssnarskara genom sina lågmälda bönesånger som handlar om Guds trofasthet trots livets ojämnheter. Sånger att leva av i både glädje och sorg. Många av sångerna sjungs kontinuerligt i landets kyrkor så som "S:t Patricks bön", "Du har räddat mig", "Göm mig i dina vingar" och "När jag ser din himmel".

Med "HEL" tar Erik ytterligare några steg;
Sångerna har denna gången fått lite modernare klädnad. Skivan är producerad och mixad av David Levinsson som spelat klaviatur på många av Eriks tidigare skivor vilket gör honom väl förtrogen med musiken. David har också samarbetat med Frida Sundemo, Yukimi Nagano, Paul Mac Innes och drivit egna projekt som The Padinton Orchestra och Hanna & Beatr8.

Och innehållsmässigt; innerligheten och äktheten är tydlig precis som tidigare och bönesånger som "Kyrie", "Hel" och "Stilla din själ" varvas med mer berättande sånger som "T-å-l-a-m-o-d" - om hur vi trampar på oss själva, andra och vår jord. Ett annat exempel är "Tiden har sitt pris" som är en förälders kärleksförklaring och reflektion över känslan att tiden då barnen växer upp går för fort... En sång som enligt Erik själv är "den mest personliga text jag skrivit sedan 'Du har räddat mig' "

Som tidigare tar Erik hjälp av utmärkta solister: Joel Börjesson, Millan Holm och Therese Börjesson. Värt att notera är också att Terese Fredenwall är gästsolist på två av sångerna.
Tietoja
Tuotenumero ETPCD09
Viivakoodi 7320470187197
Julkaisupäivä 4.6.2014
Kategoria Ylistys
Levymerkki Linx
Formaatti CD
Tuotteiden lukumäärä 1
Esittäjät
Artistit Tilling, Erik
Levy: 1
1 Hel
2 T-Å-L-A-M-O-D
3 Kärlekens Lov
4 Kyrie
5 Tiden Har Sitt Pris
6 Öppna Min Mun
7 Innan Jag Blev Till
8 Gud Av All Evighet
9 När Aftonljuset Sänker Sig
10 Stilla Din Själ
Kirjoita arviosi
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi arvion
Jos pidät Hel, kerro siitä myös ystävillesi! Voit jakaa tämän sivun helposti Facebookissa ja sähköpostissa alapuolella olevasta valikosta.

Suosituksia

Image
9,99 €
Tilling, Erik - Släpp Taget
Image
9,99 €
Tilling, Erik - Psalmer
Image
9,99 €
Tilling, Erik - Hymn För Sökare
Image
4,99 €
Tilling, Erik - S:t Patricks bön (EP)
Tilling, Erik - Vid Min Sida ETPCD05 21.4.2010 9,99 €
Loppu varastosta
Tilling, Erik - I Dina Vingars Skugga-En Mässa I Folkton ETPCD04 6.7.2009 9,99 €
Loppu varastosta
Tilling, Erik - Stor Är Din Trofasthet ETPCD02 4.6.2008 9,99 €
Tilling, Erik - Hopp ETPCD01 16.6.2006 9,99 €
Image Image Image
Oma tili
Oma ostoskori: 0 tuotteet