Image

Stockholm Lisboa Project - AuroraToimitusaika: Noin 7 - 14 arkipäivää
4/5 i GP

"Tre instrumentalister (Filip Jers på munspel, Sérgio Crisóstomo på fiol och Simon Stålspets på mandola med mera) möter (nya) sångerskan Micaela Vaz i detta brobygge till projekt där svensk folkmusik fogas samman med portugisisk. Efter tre skivor börjar det låta som den mest naturliga sak i världen, där en "Björkhalling" eller en traditionell polska känns helt naturlig jämte en klassisk fado. Det blir heller aldrig alltför fint och sedesamt, även om man är farligt nära ibland - men här finns humor och inte sällan ett rytmiskt driv som river tag."
(Göteborgs-Posten)

Micaela Vaz - sång
Filip Jers - diatoniskt, kromatiskt och basmunspel, sång
Sergio Crisostomo - fiol och sång
Simon Stålspets - nordisk mandola, sälgflöjt, munspel, gethorn, sång

Stockholm Lisboa Project släpper nu sin tredje fullängdsskiva, Aurora. Stockholm Lisboa Project arbetar efter sin egen slogan "fado, polska and beyond". De väver samman traditionell och nyskriven musik från Sverige och Portugal. Ibland möts dessa länders musik i en och samma sång. Andra gånger möts musiken genom kontraster. Den svenska polskan och det nordiska vemodet möter passionerade fado- och folksånger från Portugal. Texterna handlar till exempel om brusten kärlek, längtan efter vänner som seglat ut på det stora havet och drömmar om framtiden.Ny medlem i Stockholm Lisboa Project sedan 2011 är portugisiska sångerskan Micaela Vaz. Med sin varma altstämma tillför hon bandet en timbre som slår an strängar hos lyssnarna. Sérgio Crisóstomo är uppvuxen i de portugisiska bergen och han låter stundom sin klassiska barockbakgrund komma till tals, andra gånger släpper han fram den svenske spelmannen inom sig. På Aurora hörs han även som sångare i en duett med Micaela. Multiinstrumentalisten Simon Stålspets spelar förutom stränginstrumentet nordisk mandola, även gethorn, munspel och sälgflöjt. Munspelsvärldsmästaren Filip Jers ger bandet en jazzkänsla med sina improvisationer. Han spelar både diatoniskt, kromatiskt och basmunspel. Tillsammans skapar de ett sound som de är ensamma om i folk- och världsmusiksammanhang.

Aurora betyder soluppgång på portugisiska. Fado tillhör natten och pågår tills Aurora anländer, det vill säga till strax innan dagen gryr. Aurora är dessutom ett vanligt kvinnonamn i Portugal.Tu Gitana är en ballad om hur ziganarens spådom kommer att ge lycka eller olycka. Björkhalling, av Simon Stålspets är inspirerad av svenska naturen, Senhora do Almurtao är en hednisk acapellasång, Instead of Facebook är tillägnat ett alternativ till vår vardag framfört på munspelsensemble, Lenco do meu caminho, är en traditionell sång som SLP lärde sig av en städare i Portugal, Senhora Maria blandar bluesmunspelsriff med medeltida strängrytmik och En tu Puerta/Havet Stormar är sånger om det stora havet som alltid funnits vid människan.Tietoja
Tuotenumero NMCD06
Viivakoodi 4047179685221
Julkaisupäivä 26.9.2012
Kategoria Maailmanmusiikki
Levymerkki Nomis
Formaatti CD
Tuotteiden lukumäärä 1
Esittäjät
Artistit Stockholm Lisboa Project
Levy: 1
1 Tu gitana
2 Björkhalling
3 Senhora do Almurtão
4 Vagamundo
5 Instead of Facebook
6 Espelho Quebrado
7 Lenço do meu caminho
8 Canção longe
9 Senhora Maria
10 Polska efter Karl Lindblad
11 Folhinha do Salgueiro
12 Polska efter J. Bruun
13 Jässpodspolska
14 Dagen gryr
15 En tu puerta / Havet stormar
Kirjoita arviosi
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi arvion
Jos pidät Aurora, kerro siitä myös ystävillesi! Voit jakaa tämän sivun helposti Facebookissa ja sähköpostissa alapuolella olevasta valikosta.

Suosituksia

Image
19,95 €
Stockholm Lisboa Project - Diagonal
Image
19,95 €
Sirba Octet - A Yiddishe Mame
Image
19,95 €
TIBET: The enchanted land - Lhamo, Namgyal (vocals)
Image
19,95 €
Stockholm Lisboa Project - Sol
BRAZIL: Geringonca OP114 21.5.2007 23,50 €
Lopetettu
SOUTH INDIA: Anthology of classical music C591001 21.5.2007 45,50 €
MADAGASCAR: Sofera - Rajery 46820.2 21.5.2007 19,95 €
Lopetettu
Orchestral Works Volume 2 - Piazzolla, Astor - Piazzolla, Astor CHAN10419 7.5.2007 19,95 €
Muutamia jäljellä Osta +
TUNISIA: Wasla - Skalli, Karima 321077 16.4.2007 19,95 €
Lopetettu
GIPSY MUSIC: Po Cheri DAQ332030 16.4.2007 19,95 €
Lopetettu
Image Image Image
Oma tili
Oma ostoskori: 0 tuotteet