Image
ONDINE TARJOUS

ERÄ ONDINE TUOTTEITA TARJOUSHINTAAN.
HINNAT ALKAEN 6,99 EUR.
Selailu 178 tuotteet
Image Goldberg Variations
Ondine julkaisee erityislaatuisen uutuuden, Johann Sebastian Bachin legendaariset Goldberg-muunnelmat Janne Rättyän harmonikalla tulkitsemana.

Janne Rättyän tuore tulkinta ja ilmaisuvoimainen musikaalisuus osoittaa, kuinka ekspressiivinen ja herkkä soitin harmonikka voikaan olla, ja se kykenee tekemään oikeutta jopa niin ikoniselle teokselle kuin Bachin Goldberg-muunnelmille.

Pianolla tai harmonikalla tulkittuna, vielä yli 250 vuotta syntynsä jälkeen Goldberg-muunnelmat tarjoavat kuulokokemuksen ehtymättömän ulkoisen liikeenergian ja syvän sisäisen rauhan välisestä tasapainosta.

Kilpailuvoittaja Janne Rättyä on yksi aikamme kiinnostavimmista ja monipuolisimmista harmonikkataiteilijoista. Hän on muun muassa ensimmäinen harmonikkataiteilija, joka soitti resitaalin Berliinin Filharmonian kamarimusiikkisalissa (2002), Deutschland Radio Berliinin debyyttisarjassa.6,99 € (19,95 €)
Image Sonatas and Partitas for Solo Violin
Johann Sebastian Bach sävelsi sonaatit ja partitat sooloviululle vuonna 1720. Syntyessään ne olivat viulun ja sille sävelletyn musiikin silloisen 200-vuotisen historian huipentuma. Ne ovat teknisesti erittäin vaativia ja kuuluvat yhä viulistien keskeisimpään ohjelmistoon.

Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch on harvinaisen monipuolinen viulisti. Hän soittaa musiikkia kaikilta aikakausilta, mutta hänen ohjelmistonsa on painottunut 1600-1800 -luvuille. Hän soittaa lisäksi alttoviulua ja viola d'amorea ja toimii usein konserttimestarina ja tässä tehtävässä myös orkesterin johtajana.

Vanhan musiikin saralla Kaakinen-Pilch on työskennellyt useiden alan huippukollegojen kanssa. Hän toimi yli 10 vuotta Philippe Herreweghen johtaman Collegium Vocale -orkesterin konserttimestarina.

6,99 € (19,95 €)
Image Preludes & Fugues Vol 2 (2 CD)
Click here!6,99 € (26,95 €)
Image Keyboard Concertos
Anastasia Injushina aloitti pianonsoiton opinnot neljävuotiaana, ja jo 10 vuoden iässä hän esiintyi maineikkaassa Pietarin Filharmonian suuressa salissa. Vuonna 1991 hän muutti Suomeen ja valmistui sittemmin Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin.

Injushina voitti toisen palkinnon Maj Lind -kilpailuissa vuonna 1994 ja ensimmäisen palkinnon vuonna 1996 arvostetuissa Münchenin ARD-kilpailuissa sello-piano -sarjassa Sennu Laineen kanssa. Sittemmin hän on soolouran ohella tuntenut suurta vetovoimaa kamarimusiikkiin ja on esiintynyt nimekkiden taiteilijoiden kanssa tärkeillä festivaaleilla ja areenoilla eri puolilla maailmaa. Hän on myös tehnyt radio- ja TV-taltioita useille kansainvälisille kanaville.

Anastasia Injushinan rakkaus kamarimusiikkiin on vienyt hänet myös festivaalijohtajaksi. Hän on toiminut Helsinki Spring Light -kamarimusiikkijuhlien taiteellisena johtajana niiden perustamisesta lähtien vuodesta 2009.

Ralf Gothóni - pianisti, säveltäjä, kapellimestari - edustaa kokonaisvaltaista muusikkoutta täydellisimmillään. Hänellä on mittava kansainvälinen ura ja laajaa arvostusta myös pedagogin työssä.

Hamburger Camerata on innostunut ja suvereeni soittajisto, jolle on tunnusomaista tekninen tarkkuus, soiton elävyys ja notkea kararimusiikillinen sointi. Orkesteri on ollut mukana vaikuttamassa Hampurin nousuun musiikkikaupunkina, ja ensemble toimii myös Hampurin musiikkilähettiläänä laajalti kaupungin rajojen ulkopuolella.

Johann Sebastian Bach ja hänen poikansa Carl Philipp Emanuel and Johann Christian sävelsivät alunperin konserttonsa cembalolle. Kuten myös tällä uutuus-levyllä, nykyään niitä esitetään paljon myös modernilla flyygelillä.6,99 € (19,95 €)
Image Piano Concerto No. 3 / Violin concerto (piano vers
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Piano Concertos Nos. 4 & 5
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Piano Sonatas Opp. 31 (Tempest), 78, 79, 81a & 90
This double-CD release is a fourth volume in pianist Paavali Jumppanen’s ongoing recording cycle of the Beethoven piano sonatas.
This release includes Piano Sonatas Nos. 16–18 & 24–27 – written between 1801–02 and 1809–14, and belonging to the middle period of the composer’s oeuvre.
Jumppanen has collaborated with numerous contemporary composers and premiering many solo and chamber works for the piano. He has worked personally with esteemed composers including Pierre Boulez, William Duckworth, Henri Dutilleux, as well as composers of his native Finland. On the DG recording project of the complete works by Pierre Boulez, Jumppanen recorded the piano sonatas upon the composer’s request. Paavali Jumppanen is an internationally esteemed pianist, a versatile performer equally at home as a concerto soloist, chamber musician, and a recitalist. His vast repertoire spans piano literature from Bach to the Avant-garde. Jumppanen has spent several years performing the works of Viennese Classics, in particular Beethoven. His performances of the complete cycles of Beethoven's and Mozart's Piano Sonatas as well as Beethoven's concertos and chamber music have won critical acclaim.
Jumppanen’s first instalment in the Beethoven cycle received thrilling reviews and, among others, the ‘Choc’ Award from the French music magazine Classica.

6,99 € (19,95 €)
Image Piano Sonatas Opp. 2, 101 & 106 Hammerklavier
Paavali Jumppasen ensimmäinen soololevy Ondinelle sisältää viisi Ludwig van Beethovenin (1770-1827) sonaattia mukaanlukien kuuluisan järkäleen, Hammerklavier-sonaatin.

Jälkipolville todelliseksi wieniläisklassismin aarreaitaksi muodostuneet 32 pianosonaattia olivat Beethovenille itselleen tätä miltei koko uran ajan palvellut sävellyslaboratorio. Joukossa on monia eri klaveerisonaattien alalajeja (pateettinen, koominen, virtuoosisonaatti, pastoraalityyli, jne.), lisäksi sonaateissa avautuu loppumattoman rikas teemojen, motiivien, rytmisten ideoiden ja sävellajisuhteiden kirjo - voi sanoa miltei minkä tahansa sävellyksellisen ratkaisun päätymistä Beethovenin julkisempiin teoksiin edeltäneen sen perusteellinen työstäminen pianosonaatin maailmassa.

Joseph Haydnille omistetut sonaatit Op. 2 syntyivät pian Beethovenin päätettyä sävellysopintonsa Haydnin johdolla. Beethoven soitti itse teosten ensiesityksen Prinssi Lichnowskyn talossa loppuvuonna 1795. Pastoraalistyylistä sonaattia Op. 101 (1816) voidaan pitää Beethovenin ensimmäisenä myöhäiskauden teoksena. Myöhäiskauden yksi suurimpia saavutuksia on suurten mittasuhteiden Hammerklavier-sonaatti.

Suomalaisen pianismin kärkinimenä asemansa vakiinnuttanut Jumppanen on työskennellyt läheisesti myös aikamme merkittävien säveltäjien, kuten Pierre Boulezin, William Duckworthin ja Henri Dutilleux'n kanssa. Boulez valitsi hänet pianosonaattiensa levyttäjäksi, ja mm. The Guardian-lehden arvio piti niitä kautta aikain parhaana Boulezin pianomusiikin levytyksenä.

PianoEspoo-festivaalin taiteellisena johtajana toimiva Paavali Jumppanen kirjoittaa paraikaa myös kirjaa Beethovenin pianosonaateista. Hän on myös kirjoittanut nyt julkaistavan levyn teosesittelytekstin.

6,99 € (19,95 €)
Image Wild Rose
Click here!

6,99 € (12,95 €)
Image Sinfonia / Calmo / Ritirata Notturna di Madrid
VIRPI RÄISÄNEN, mezzosopraano
RADION SINFONIAORKESTERI
HANNU LINTU, kapellimestari


Ondine jatkaa 1900-luvun mestariteosten julkaisusarjaa Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin kanssa. Aiemmat Ligeti ja Messiaen -julkaisut ovat keränneet erinomaisia arvioita. Nyt julkaistava uutuus on omistettu italialaisen modernismin pioneerin Luciano Berion musiikille.

Kaikista toisen maailmansodan jälkeisen sankarimodernistien sukupolven kes-keisistä säveltäjistä Luciano Berio oli anteliain, uteliain, laaja-alaisin, monisärmäisin ja vaikeimmin määriteltävä. Hän ei sulkenut itseään tiukasti rajattujen sävellysmetodien lasikaappiin vaan pysyi aina avoimena uusille virikkeille. Hänen työssään korostui modernismin uusia mahdollisuuksia etsivä ulottuvuus, jopa niin, että hän lopulta ylitti ahtaasti määritellyn modernismin omat rajat.

Berio oli suuri Luigi Boccherinin musiikin ihailija. Ritirata Notturna di Madrid perustuu Boccherinin teoksen neljään eri versioon, jotka Berio on nivonut yhteen. Calmon mezzosopraanolle ja 22 instrumentille Berio sävelsi ystävänsä säveltäjä Bruno Madernan muistolle. Teoksen solistina on hieno mezzospraano Virpi Räisänen, jonka debyyttilevytyksen Ondine julkaisi vuonna 2012 (ODE 1208-2).

Berion tunnetuin teos on vuosina 1968-69 valmistunut Sinfonia, jossa on mukana kahdeksan sähköisesti vahvistettua laulusolistia. Tinkimättömässä modernistisuudessaan Berio oli myös vankka tradition ihailija, ja niinpä hän käyttää Sinfoniassaan mestarillisesti sitaattitekniikkaa. Teoksessa on vahvasti mukana musiikkia Gustav Mahlerin 2. sinfoniasta, mutta mukana on sitaatteja myös lukuisten muiden tunnettujen säveltäjien teoksista.6,99 € (19,95 €)
Image In Memoriam: Rendering / Stanze
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Les Nuits d'été / Shéhérazade
Ondine julkaisee ranskalaisen tähtisopraano Véronique Gensin uutuuslevyn, jolla hän esittää Hector Berliozin kantaatin Herminie ja laulusarjan Les Nuits d'été, sekä Maurice Ravelin eksoottisen ja värikylläisen Shéhérazaden. John Axelrod johtaa Orchestre National des Pays de la Loire -orkesteria.

Véronique Gens on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia sopraanoja. Hän on kuuluisa erityisesti barokkimusiikin ja Mozartin tulkkina, mutta viime aikoina Gens on laajentanut ohjelmistoaan myös romantiikan puolelle. Erityistä mainetta
Véronique Gens on niittänyt juuri ranskalaisen musiikin tulkkina, se on hänelle "yhtä luonetevaa kuin ilma, jota hän hengittää".

Véronique Gens on nyt ensi kertaa levyttänyt Berliozin kantaatin Herminie, teoksen , jolla säveltäjä aikanaan voitti Prix de Rome -palkinnon.

Karismaattinen John Axelrod on toiminut Orchestre National des Pays de la Loire -orkesterin ylikapellimestarina vuodesta 2009. Axelrod hallitsee laajaalaisesti musiikin eri tyylisuuntia ja hänen konserttiohjelmointinsa on aina innovatiivista. Hän on kysytty vierailijakapellimestari myös oopperaproduktioissa.6,99 € (19,95 €)
Image Rosenkranz-Sonaten (Mystery Sonatas)
SIRKKA-LIISA KAAKINEN-PILCH, violin
BATTALIA


New Ondine release includes Heinrich Ignaz Franz Biber's (1644-1704) 16 Mystery Sonatas, also known as Rosary Sonatas. This set of virtuosic violin sonatas is Biber's most well-known work. They also serve as unique masterpieces of the Baroque violin repertoire. In the present recording violinist Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch is joined by the Finnish Baroque ensemble Battalia.

Biber's Mystery Sonatas feature 15 rosary mysteries from the life of Jesus and Virgin Mary. One of the most prominent characteristics of Biber's work is the use of various tunings, i.e. scordatura. Out of the sixteen sonatas, fourteen require the use of 'mistuned' violin.

Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch is nowadays in great demand as a leader of countless renowned early music ensembles and orchestras, performing music of the Baroque and symphonies of the age of Mozart and Schubert. Her solo repertoire includes works by Biber, Johann Sebastian Bach, and solo violin works of the 16th and 17th centuries. She also plays the viola and viola d'amore. Among her numerous tasks, she has also worked 10 years as the leader of Philippe Herreweghe's Collegium Vocale.

Kaakinen-Pichl has also recorded a double-CD of Johann Sebastian Bach's solo violin sonatas and partitas for Ondine.6,99 € (19,95 €)
Image 3CD-BOX: The Symphonies
Ondine julkaisee uudelleen Paavo Berglundin ja Chamber Orchestra of Europen Brahms-sinfoniasarjan.

Paavo Berglund (1929-2012) oli yksi legendaarisimmista kapellimestareista, uusintajulkaisu kunnioittaa myös viime vuonna edesmenneen mestarin muistoa.

The Chamber Orchestra of Europe, Euroopan kamariorkesteri, on yksi mantereen hienoimmista ja palkituimmista ensembleista. Virtuoosiset yksilösuoritukset sulautuvat musikaaliseksi ja reaktioherkäksi kokonaisuudeksi. Berglund virittää soittajiston säkenöiviin ja hehkuviin tulkintoihin.

Verrattuna täysimittaiseen sinfoniaorkesteriin, kamariorkesterin esittäminä sinfoniat saavat uutta läpikuultavaa valoa. Berglund piti tärkeänä erityisesti puupuhaltimien kuuluvampaa osuutta kokonaisbalanssissa. Myös Brahmsin aikaan sinfonioita soitettiin pienemmällä kokoonpanolla. Brahmsin oma orkesteri Meiningenissa esitti 4. sinfoniaa lähes samalla kokoonpanolla kuin mitä kuullaan tällä levyllä.6,99 € (19,95 €)
Image Dreamtime
Ondine julkistaa David Aaron Carpenterin neljännen levytyksen. Maineikkaan journalisti Norman Lebrechtin mukaan hän on "the hottest violist of the 21st century". "Stunningly talented", kirjoitti puolestaan The New Yorker.

Levyn nimikappaleen Dreamtime säveltäjä, legendaksi muodostunut Robert Mann oli kuuluisan Juilliard-kvartetin perustajajäsen ja toimi sen alttoviulistina peräti 52 vuotta. Frank Bridge puolestaan oli yksi tärkeimpiä alttoviululle kirjoittaneita säveltäjiä. Levyn pääteos on Johannes Brahmsin kvintetto Op. 115, joka tunnetaan ensisijaisesti klarinettikvintettona. Kuten tällä levyllä, teosta esitetään usein myös versiona, jossa alttoviulu korvaa klarinetin.

6,99 € (19,95 €)
Image Symphony No 4 (Romantic)
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Poeme de l'amour et de la mer
Soprano Soile Isokoski is singing orchestral songs by three different French composers in her new recording. The recording includes two major works in the French song repertoire - Ernest Chausson's Poème de l'amour et de la mer and Hector Berlioz's Nuits d'été. The disc ends with three finely-crafted miniature songs by Henri Duparc, which are no less of artistic value.6,99 € (19,95 €)
Image The Chopin Album
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Preludes Book 2 / Suite bergamasque
MARITA VIITASALO, piano

Pianisti Marita Viitasalon sooloalbumi Ondinella keskittyy Claude Debussyn (1862-1918) pianomusiikkiin. .

Säveltäjä kirjoitti pianopreludiensa toisen vihkon vuosien 1912-13 aikana, ja ne edustavat säveltäjän myöhäisempään tyylillistä kehitystä. Suite bergamasque, joka julkaistiin vuonna 1905, kuuluu klassisen pianokirjallisuuden tunnetuimpiin teoksiin - se sisältää myös sävellyksen Clair de lune, todennäköisesti Debussyn tunnetuimman pianoteoksen.

Marita Viitasalo opiskeli Helsingissä professori Timo Mikkilän oppilaana. Hän jatkoi sittemmin opintojaan Roomassa (Rodolfo Caporali) sekä Wienissä (Dieter Weber). Viitasalo on palkittu konserttipianisti sekä arvostettu laulumusiikin säestäjä, joka on esiintynyt muun muassa Wienissä, Salzburgissa, Berliinissä, Pariisissa, Lontoossa, Edinburghissa sekä New Yorkissa. Viitasalo toimi vuosina 1981- 2010 Sibelius-Akatemian pianonsoiton professorina. 1980-luvulta lähtien Viitasalo on tehty lukuisia laulumusiikin levytyksiä. Soolotaiteilijana hän on tunnettu etenkin Debussyn, Ravelin ja Sibeliuksen musiikin tulkitsijana.

Marita Viitasalo sai Pro Finlandia -mitalin vuonna 2006.6,99 € (19,95 €)
Image Helsinki Recital
KARITA MATTILA LAULAA DUPARCIN, SAARIAHON, RAHMANINOVIN JA DVORÁKIN TEOKSIA

SISÄLTÄÄ BONUS-CD:N


Live-taltiointi Suomen Kansallisoopperasta lokakuulta 2006. Ohjaus: Aarno Cronvall.

Ondinen uusi DVD tarjoaa tähtisopraano Karita Mattilaa parhaimmillaan sekä juhlistaa samalla hänen 50-vuotissyntymäpäiväänsä.

Karita Mattilan lied-konsertit ovat suurta musiikin juhlaa, ja DVD antaa nyt jokaiselle mahdollisuuden olla mukana nauttimassa näistä helmistä. Loppuunmyydyn konsertin aiemmin julkaistu CD-äänite on ollut menestys.


DVD-julkaisu sisältää myös ilmaisen bonus-CD:n, jossa Karita Mattila esittää yhdessä pianisti Ilmo Rannan kanssa saksalaisia ja suomalaisia lied-lauluja.

Katso lisätietoja levystä9,99 € (24,95 €)
Image Violin Concerto / Fantasy
‘Tetzlaff draws on an exceptionally wide range of colours and nuances, from fragility to full-on passion’ – Gramophone (Gramophone Choice)

CHRISTIAN TETZLAFF, violin
HELSINKI PHILHARMONIC ORCHESTRA
JOHN STORGÅRDS


Ondine is proud the present this exciting program by the award-winning violinist Christian Tetzlaff. This new recording includes works for violin and orchestra by two Czech composers closely connected to each other, Antonín Dvorak and Josef Suk. Tetzlaff is accompanied by the Helsinki Philharmonic Orchestra conducted by John Storgårds.

Christian Tetzlaff has been considered one of the world's leading international violinists for many years, and still maintains a most extensive performing schedule. Musical America named him "Instrumentalist of the Year" in 2005 and his recording of the violin concertos by Mendelssohn and Schumann, released on Ondine in 2011 (ODE 1195-2), received the "Preis der deutschen Schallplattenkritik". Gramophone Magazine was choosing the recording of the Schumann Violin Sonatas with Lars Vogt (ODE 1205-2) as 'Disc of the Month' in January 2014. In addition, in 2015 ICMA awarded Christian Tetzlaff as the 'Artist of the Year'. His most recent recording on Ondine with Brahms' Trios (ODE 1271-2D) received a GRAMMY nomination.

Dvorak's Violin Concerto is a work which the composer worked and reworked probably more than any other composition. This technically demanding work for the soloist was originally dedicated to Joseph Joachim who, however, never played it in public. Nevertheless, after its publication by Simrock in April 1883 its fame spread like wildfire and it was adopted into the repertoire of countless leading violinists, to widespread acclaim from public and critics alike. Dvorak's Romance, Op. 11 is a delightful work written few years before the concerto and arranged for violin and orchestra by the composer.

Josef Suk, Dvorak's pupil and later his son-in-law, was a remarkable violinist. It is surprising that the wonderful Fantasy, Op. 24 written in 1902 - a neglected gem in the violin repertoire - is his only concertante work for the violin. This work requires a wide spectrum of violin technique such as double-stopping, playing on open strings, and virtuoso runs, which demand a delicate grasp of voice and sequence.


6,99 € (19,95 €)
Image Viola Concertos
Ks. lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Symphony No. 2 / Chamber Symphony
Tampere Filharmonian ja Hannu Linnun Enescun sinfoniasarjan ensijulkaisuna kuullaan 2. sinfonia ja Kamarisinfonia.

George Enescua pidetään yhä Romanian kautta aikain merkittävimpänä säveltäjänä ja hän ansaitsee tulla yhä enemmän kuulluksi äänitteillä ja konserteissa. Tämä uutuus esittelee säveltäjän ruhtinaallisen värikylläistä orkestrointipalettia ja huimaa mielikuvitusta.

Enescun sävellystyön juuret ova saksalaisesssa perinteessä, mutta hän ammentaa myös romanialaisesta kansanmusiikista ja niinikään bysanttilaisesta sakraalista perinteestä. Näin lopputuloksena on vaikuttava fuusio, jossa kuuluu vahvasti myös säveltäjän rakentama oma ääni. Järkälemäinen 2. sinfonia on vaikuttava jo yli 50 minuuttisessa kestossaan.

Tampere Filharmonian ja Hannu Linnun levytykset Ondinelle ovat olleet erityisen menestyksekkäitä. Einojuhani Rautavaaran ooppera Kaivos (ODE 1174-2) sai kuluvana vuonna Grammy-ehdokkuuden ja se voitti myös yleisöäänestyksen Yleisradion Vuoden Levy -kilvassa. Yleisradio myönsi varsinaisen Vuoden levy -palkinnon tamperelaisten ja Linnun Uljas Pulkkiksen musiikkia sisältävälle äänitteelle (ODE 1176-2).6,99 € (19,95 €)
Image Symphony No. 3 / Ouverture de Concert
Tampere Filharmonian ja Hannu Linnun Enescu-sinfoniasarjan toisena julkaisuna kuullaan 3. sinfonia ja Konserttialkusoitto. Sarjan ensimminen julkaisu (2. sinfonia ja Kamarisinfonia, ODE 1196-2) oli tänä vuonna ehdolla Gramophone-palkinnon saajaksi orkesterimusiikkisarjassa.

George Enescua pidetään yhä Romanian kautta aikain merkittävimpänä säveltäjänä ja hän ansaitsee tulla yhä enemmän kuulluksi äänitteillä ja konserteissa. Tämä uutuus esittelee säveltäjän ruhtinaallisen värikylläistä orkestrointipalettia ja huimaa mielikuvitusta.

Enescun sävellystyön juuret ova saksalaisesssa perinteessä, mutta hän ammentaa myös romanialaisesta kansanmusiikista ja niinikään bysanttilaisesta sakraalista perinteestä. Näin lopputuloksena on vaikuttava fuusio, jossa kuuluu vahvasti myös säveltäjän rakentama oma ääni. Massiivisen 3. sinfonian finaalissa on mukana myös kuoro.

Tampere Filharmonian ja Hannu Linnun levytykset Ondinelle ovat olleet erityisen menestyksekkäitä. Mainitun Gramophone-ehdokkuuden lisäksi Einojuhani Rautavaaran ooppera Kaivos (ODE 1174-2) sai viime vuonna Grammy-ehdokkuuden ja se voitti myös yleisöäänestyksen Yleisradion Vuoden Levy -kilvassa. Yleisradio myönsi tuolloin varsinaisen Vuoden levy -palkinnon tamperelaisten ja Linnun Uljas Pulkkiksen musiikkia sisältävälle äänitteelle (ODE 1176-2).

Enescu-sarjassa julkaistaan ensi vuonna 1. Sinfonia ja Sinfonia Concertante, soolosellistina on Truls Mørk.6,99 € (19,95 €)
Image Symphonie Concertante / Symphony No. 1
TRULS MØRK, cello
TAMPERE PHILHARMONIC ORCHESTRA
HANNU LINTU

The final release of the George Enescu (1881-1955) symphony cycle includes two neglected masterpieces: the 1st Symphony filled with youthful energy and the poetic and lyric Symphonie concertante for Cello and Orchestra. The soloist of the Symphony concertante is the award-winning cellist Truls Mørk.

Enescu wrote both of the works at a relatively young age: the Symphonie concertante was written at the age of 20 and the 1st Symphony was premiered when the composer was 25 years of age. Even so, Enescu had already created himself an impressive career as a composer with several large-scale works.

The Ondine recordings with Hannu Lintu and the Tampere Philharmonic Orchestra have proved to be extremely successful. The first release of the Enescu cycle received Gramophone Awards Nomination 2013. Hannu Lintu and the orchestra also received GRAMMY nomination for their recording of Rautavaara's Kaivos Opera.6,99 € (19,95 €)
Image Cello Concerto / Symphony No 6 (Aphorisms)
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Piano Concertos Nos 1 & 2 / Epinikia
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Ärkamine / Awakening
Erkki-Sven Tüür (s. 1959) on Arvo Pärtin ohella Viron tämän hetken kansainvälisesti tunnetuin säveltäjä. Levyn pääteos on vuonna 2011 kantaesitetty Tallinnan kulttuuripääkaupungin
tilausteos "Awakening (Ärkamine)". Viron filharmoninen kamarikuoro (EPCC) on Viron kuoromaailman lippulaiva, yksi maailman parhaista kamarikuoroista, joka levyllä esiintyy taiteellisen johtajansa Daniel Reussin kanssa.

Tüürin mukaan "Awakening" pohdiskelee kevään ja luonnon heräämisen mysteeriä, sisältäen niin kristillistä maailmankatsomusta kuin muinaisten virolaisten
panteistisia uskomuksia. Musiikki on maagista ja tarttuvaa, harmonialtaan kiehtovan mystistä.

Ernst Ennon runoihin sävelletty "The Wanderer's Evening Song" kantaesitettiin EPCC:n 20-vuotisjuhlakonsertissa vuonna 2001.

Jousiorkesteriteos "Insula deserta" oli Tüürin ensimmäinen kansainvälinen menestysteos, joka kantaesitettiin Suomessa vuonna 1989.

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image St Luke Passion - Sacred Works
IEVA PARSA, JANIS KURSEVS, DAUMANTS KALNINS
LATVIAN RADIO CHOIR, SINFONIETTA RIGA / SIGVARDS KLAVA

Eriks Ešenvalds (b. 1977) is one the leading Latvian composers of vocal music and one of the leading Latvian composers of his generation. This recording features new works by the composer with the prestigious Latvian Radio Choir conducted by Sigvards Klava.

The title piece of the recording is a 30-minute Passion according to St Luke, a work in eight movements completed by the composer in 2014. The work holds a special place in the composer’s repertoire as the first Passion by the celebrated composer of several choral works. The music is sumptuous, rich, and powerful, with heroic, picturesque, passionate, and ethereal elements.

A Drop in The Ocean (2006) is an impressive vocal work dedicated to Mother Teresa while The First Tears (2014) is based on an Inuit legend. Litany of the Heavens (2011) is a mysterious and magical work based on a religious poem by Fricis Barda.

Latvian Radio Choir’s previous releases on Ondine have been highly successful. For instance, the recording of Rachmaninov’s All-Night Vigil (ODE 1206-5) was chosen as the Record of the Month, Editor’s Choice and received a nomination in the Gramophone Awards in 2013. Also their most recent release of choral works by Valentin Silvestrov (ODE 1266-5) received Gramophone Editor’s Choice.

6,99 € (19,95 €)
Image Sacred Love
Aleksandrs Antonenko, tenor
Ieva Ezeriete, soprano

Latvian Radio Choir
Sigvards Klava


This new release from the Latvian Radio Choir conducted by Sigvards Klava features timeless choral works by three composers from Russia and Latvia: Yuri Falik, Arturs Maskats and Georgy Sviridov. The themes of the 20th and 21st century choral works presented on the disc range from love to nature and the sacred. Five of the works include solo parts which are sung by two notable Latvian singers, Aleksandrs Antonenko and Ieva Ezeriete.

Latvian Radio Choir's previous releases on Ondine have been highly successful. For instance, the recording of Rachmaninov's All-Night Vigil (ODE 1206-5) was chosen as the Record of the Month, Editor's Choice and received a nomination in the Gramophone Awards in 2013.

The title work of the recording, Sviridov's Sacred Love, is a unique example of aesthetic and beautiful vocal writing and has also great potential for radio play.

The Latvian Radio Choir is regarded as one of the top professional chamber choirs in Europe. The repertoire extends from the Renaissance to the present day. The Choir regularly commissions works from leading Latvian composers.

Sigvards Klava, Chief Conductor and Artistic Director of the Latvian Radio Choir since 1992, is one of Latvia's most prolific choral conductors. Apart of the standard repertoire he has conducted most premières of new choral works by Latvian composers.6,99 € (19,95 €)
Image Concerto in F for Piano and Orchestra / The Age of
Ingrid Jacoby, piano
Russian National Orchestra
Dmitry Liss

- This CD features two masterpieces of George Gershwin and Leonard Bernstein, two of the most widely acclaimed American composers of the 20th century.

- Gershwin's Concerto in F famously illustrates the bridge between the worlds of classical and jazz/popular music.

- Bernstein's monumental Symphony No. 2, inspired by W.H. Auden's dramatic poem "The Age of Anxiety", is regarded as one of his finest classical works.

- Ingrid Jacoby has earned highest acclaim from Gramophone and Classic FM.

- Conductor Dmitry Liss leads the Russian National Orchestra, which since its foundation by Mikhail Pletnev in 1990 has quickly reached a position at the top of Russian orchestras, as well as among the top ten of international orchestras (as listed by Gramophone).

- Praised by The New York Times for her "clear articulation... unequivocal phrasing... (and) expressivity", Ingrid Jacoby has established herself as one of the most poetic and admired pianists of her generation.

6,99 € (21,95 €)
Image Trio Sonatas
Suomalaisen Barokkiorkesterin jäseniä

Suomalaisen Barokkiorkesterin toinen julkaisu Christoph Graupnerin (1683-1760) musiikista paljastaa lisää ilahduttavia barokkiajan mestariteoksia. Omana aikanaan Graupner oli jopa tunnetumpi säveltäjänä kuin J. S. Bach. Barokkiorkesterin edellinen, säveltäjän orkesterisarjoja sisältävä levy (ODE 1220-2) valittiin YLE:n vuoden levyksi. Uudella levyllä kuullaan puolestaan säveltäjän kamarimusiikkiteoksia.

Graupner oli säveltäjänä erityisen tuottelias, ja hänen teosluettelonsa käsittää yli 2000 teosta, mm. kantaatteja, konserttoja sekä kamarimusiikkia. Graupner kehitti myös oman persoonallisen ja erottuvan sävellystyylin, joka suosi myös harvinaisempia instrumentteja, kuten viola d'amore sekä chalumeau. Molempia instrumentteja kuullaan myös uudella levyllä.

Aikalaissäveltäjistään Graupner erottuu edukseen taitavalla melodian sekä harmonian käytöllään.

6,99 € (19,95 €)
Image Nature Morte
Ondine is proud to release this disc of choral works dedicated to Estonian composer Galina Grigorjeva (b. 1962). The works, recorded in the presenceGalina Grigorjeva, originally born in Ukraine, is known for her deeply spiritual and timeless sacred vocal works.

The title piece of the disc, Nature Morte, is a powerful spiritual work based on poetry by Joseph Brodsky (1940-1996).

Some elements of folk music can also be heard in the vocal suite Svjatki which uses Russian folk texts. Other vocal pieces on the disc follow traditional Latin and Slavic liturgical texts.

The recordings by the Estonian Philharmonic Chamber Choir have gathered positive reviews in the worldwide press. This recording is the fifth release by the choir on Ondine.


Uuskeskiaikaista mystiikkaa Virosta
"Virolainen säveltäjä Galina Grigorjeva kuuluu mystisten minimalistien koulukuntaan, jolle tyypillistä on yksinkertaisen sointuisa sävelkieli sekä musiikin hengellisyys tai henkisyys. Grigorjeva on noussut sen verran suosituksi, että kuoromestari Paul Hillier joukkoineen on löytänyt hänet myös Ondine-yhtiön uutuuslevylle. Sen myötä selviää, että Grigorjevalla on koulukunnan lisäksi oma ilmaisunsa..."
yle (Feb. 2016)

6,99 € (19,95 €)
Image Piano Concerto / Sinfonietta
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Guitar Concertos
Timo Korhonen (guitar)
Oulu Symphony Orchestra / Santtu-Matias Rouvali

Ondine proudly presents world première recordings of two Guitar Concertos: one by Kimmo Hakola and the other by Toshio Hosokawa. These are performed by Timo Korhonen - the guitarist for whom the concertos were written - and the Oulu Symphony Orchestra conducted by Santtu-Matias Rouvali.

Kimmo Hakola's Guitar Concerto is a colourful exploration of themes connected to both medieval and modern Southern Spain and Northern Africa

Toshio Hosokawa takes a more meditative approach as he searches for symbolic universal harmony in his music.

Timo Korhonen is one of the world's most acclaimed guitarists. He has premiered over 40 new works during his career, and has made several critically acclaimed and award-winning recordings.

Santtu-Matias Rouvali has recently made a number of significant international debuts. He participated in the Dudamel Fellowship Programme in 2011/12, and will start his tenure as Chief Conductor and Artistic Director of the Tampere Philharmonic Orchestra in September 2013. He is also the Principal Guest Conductor of the Copenhagen Philharmonic Orchestra. This CD is his debut disc.

The Oulu Symphony Orchestra has developed considerably over the last few years under Anna-Maria Helsing. Johannes Gustavsson will continue this development from this autumn when he takes over as Chief Conductor.6,99 € (19,95 €)
Image Clarinet Concerto / Verdoyances Crepuscules / Diam
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Clarinet Quintet / Capriole / Loco
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Cello Concerto / Herma
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Sonata per la Gran Viola e Orchestra
David Aaron Carpenterin menestyksekkään Elgar/Schnittke -debyyttilevyn jälkeen (mm. Gramophone Editor's Coice) on vuorossa kiinnostava Berlioz/Paganini -äänite, jolla legendaarinen Vladimir Ashkenazy johtaa Helsingin kaupunginorkesteria.

Levyn pääteos on "Harold Italiassa", jonka Nicolò Paganini tilasi Berlioz'lta juuri saamansa Stradivarius alttoviulun innoittamana. Uutuuslevyllä kuullaan aiemmin julkaisematon teoksen ensimmäinen versio, joka joiltain osin on soolo-osuudeltaan myöhemmin vakiintunutta versiota virtuoosisempi.

Paganini ei kuitenkaan koskaan esittänyt Berliozin teosta, koska se hänen mielestään ei tarpeeksi esitellyt solistin taitoja. Niinpä Paganini sävelsi itse Sonaatin alttoviululle ja orkesterille. David Aaron Carpenter sanoo tämän teoksen demonstroivan virtuoosisinta alttoviululle koskaan sävellettyä musiikkia.

Carpenter voitti vuonna 2006 maineikkaan Walter E. Naumburg -alttoviulukilpailun, seuraavana vuonna hänet valittiin The Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative -ohjelmaan projektin historian nuorimpana taiteilijana. Vuonna 2010 hänelle myönnettiin Avery Fisher -stipendi ja elokuussa 2011 Leonard Bernstein -palkinto. Carpenterin kansainvälinen ura kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. Monet huipputaiteilijat, kuten Christoph Eschenbach, Pinchas Zukerman ja Yuri Bashmet ovat pitäneet häntä suojattinaan.

David Aaron Carpenter esiintyy yhdessä Tapiola Sinfoniettan kanssa 3. ja 4. marraskuuta 2011.

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Clarinet Concerto / Violin Concerto / Liquid Marbl
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Symphonie Mathis der Maler & Symphonie in Es
NDR SINFONIEORCHESTER
CHRISTOPH ESCHENBACH, conductor


Ondine's successful Paul Hindemith (1895-1963) recordings with the NDR Sinfonieorchester conducted by Christoph Eschenbach continue with another release featuring two major symphonic works by the composer: Symphonie 'Mathis der Maler' and Symphonie in Es.

The orchestra's and Christoph Eschenbach's previous Hindemith release together with Midori won a Grammy Award in 2014.

The 'Mathis der Maler' Symphony is based on an opera that treats the life of the Renaissance painter Mathias Grünewald. Hindemith started to work on the symphony already prior to the completion of the opera. The symphony was premiered with great success by the Berlin Philharmonic Orchestra under Wilhelm Furtwängler on 12 March 1934. This performance was the last premiere of an orchestral work by Hindemith in Germany before the National Socialist regime issued a general performance prohibition applying to his works in 1936.

Hindemith wrote his Symphonie in Es during his exile in the United States in 1940. The Symphony is absolute music in the tradition of the four-movement symphony of Beethoven and the romantic period. The work was premiered by Dimitri Mitropoulos who wrote to the composer: "The performance of your symphony was for me one of the highest artistic moments of my career."
6,99 € (19,95 €)
Image Marienleben, Das (song cycle)
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Unexpected Encounters - A Selection of Haydn piano
Ks. lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Partitas for Solo Violin (arr. for guitar) (2 CD)
Ks. lisätietoja levystä!

Timo Korhonen, kitara

J.S. Bach sävelsi kolme sonaattia ja kolme partitaa sooloviululle vuoden 1720 jälkipuoliskolla. Ondinen uutuuslevyllä kuullaan Timo Korhosen omat sovitukset kitaralle kolmesta partitasta. Levy on jatkoa viime vuonna julkaistulle sonaattilevylle (ODE 11282).

Timo Korhonen kirjoittaa levyvihkosessa: "Tavoitteeni on ollut kääntää viulusatsin kieli kitaralle, ei kuulostaa viululta, luutulta tai cembalolta, saada sävellysten kuvaileva sisältö soimaan kuin Bach olisi säveltänyt ne 6-kieliselle kitaralle vuonna 1720."

MUISTA MYÖS:
Bach: Sonatas for solo violin (sov. T. Korhonen kitaralle) ODE 11282
0761195112823
6,99 € (19,95 €)
Image Choralis - Orchestral Works
Jón Nordal (b. 1926) celebrated his 90th birthday in March 2016. Nordal is an important representative of contemporary Nordic music but the Icelandic composer has remained as a relatively unknown figure outside of his native country. The Iceland Symphony Orchestra under one of Sweden’s leading young conductors Johannes Gustavsson offer a unique glimpse into the creative world of this neglected composer with this release that contain a set of three orchestral pieces written in 1973–75 (Leiðsla; Epitafion; Langnætti) in the height of his creative powers, as well as an earlier orchestral work from 1966 (Adagio) and one of his masterpieces, Choralis, from 1982.

6,99 € (19,95 €)
Image Wagner Album, The
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Vie / Missa / False Memories I-III
JUKKA TIENSUUN (s. 1948) ORKESTERITEOKSIA ENSILEVYTYKSINÄ

Klarinettivelho Kari Kriikku on solistina Jukka Tiensuun hänelle säveltämässä virtuoosisessa konsertossa 'Missa'. Kansainväliset toimittajat pitävät Jukka Tiensuuta säveltäjänä, joka tulee astumaan maailmanmaineeseen Rautavaaran, Saariahon ja Lindbergin jalanjäljissä. Myös orkesterikonsertto Vie (2007) and False Memories I-III (2008) osoittavat Tiensuun hämmästyttävän mukaansatempaavia sävellystaitoja.


Kari Kriikku on inspiroinut lukuisia tähtisäveltäjiämme. Mm. Magnus Lindbergin konsertto-levy (ODE 1038-2) voitti sekä 2006 BBC Music Magazine Award sekä Classic FM Gramophone Award -palkinnot.

"Kari Kriikku on instrumenttinsa poikkeuksellinen taituri, jonka ilmaisua leimaa joustavuus ja soittamisen ilo. Hän on muusikko sanan parhaassa merkityksessä". Näin luonnehti Pohjoismaiden neuvosto Kari Kriikkua myöntäessään hänelle neuvoston musiikkipalkinnon v. 2009. Kriikku on toiminut inspiraation lähteenä lukuisiin merkittäviin suomalaisiin klarinettisävellyksiin. Konserttilavalla ja levyillä hän on valloittanut yleisönsä esityksillään Kimmo Hakolan, Jouni Kaipaisen, Magnus Lindbergin, Kaija Saariahon ja Jukka Tiensuun konsertoista ja kamarimusiikkiteoksista. Ennen kaikkea, Kari Kriikku on ensiesittänyt Magnus Lindbergin koko klarinettituotannon. Hänen levytyksensä Lindbergin klarinettikonsertosta sai sekä Gramophone palkinnon että BBC Music Magazine palkinnon v. 2006. Lisäksi hän on saavuttanut menestystä Jukka Tiensuun klarinettiteosten tulkkina. Kriikku on esittänyt Tiensuun konserttoja Puro ja Missa yhteensä yli viisikymmentä kertaa.

Lisätietoa levystä (englanniksi)

6,99 € (19,95 €)
Image Cello Concerto / Horn Concerto
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Lumikuningatar (The Snow Queen)
Suomen kansainvälisesti menestynein elokuvamusiikin säveltäjä Tuomas Kantelinen on säveltänyt musiikkia 1990-luvun puolivälistä saakka yli 30 elokuvaan, joukossa mm. Antti Jokisen Puhdistus, Klaus Härön Äideistä parhain, Renny Harlinin Mindhunters ja Sergei Bodrovin Mongol. Elokuvasävellyksistään Kantelinen on palkittu useilla suomalaisilla ja kansainvälisillä palkinnoilla, mm. Jussi-palkinnolla elokuvista Lunastus (1997) ja Rukajärven tie (1999).

Lumikuningatar oli Suomen Kansallisbaletissa suurmenestys - suomalainen yleisö sai vihdoinkin ikioman joulubalettinsa. Syynä ei yksinomaan ole H. C. Andersenin hieno tarina ja sen upea visuaalinen toteutus, vaan myös säveltäjä Tuomas Kantelisen musiikki. Säveltäjä on kertonut halunneensa "tehdä musiikista melodista, kaunista ja helposti lähestyttävää, sillä teoksen tehtävänä on ennen kaikkea luoda iloista joulumieltä kaikenikäisille. Siinä näkyy luonnollisesti koko perheen joulubalettien perinne Pähkinänsärkijän hengessä muun muassa lyhyissä tansseissa, jotka kuvastavat kansallisuuksia eri maissa. Oli huippuhauskaa tehdä pieniä pastisseja, jotka vastaavat ihmisten mielikuvaa kunkin maan musiikkityylistä."

Elokuvien lisäksi Tuomas Kantelinen on tehnyt musiikkia useisiin tv-sarjoihin sekä mainoselokuviin. Hän on säveltänyt vuonna 2000 Olympiastadionilla esitetyn oopperan Paavo Suuri, joka esitettiin ympäri Eurooppaa Arte TV -kanavan välityksellä. Lisäksi hän on säveltänyt piano- ja kitarakonsertot sekä musiikkia kuoroille, sinfonia- ja kamariorkestereille.

Tuomas Kantelinen on omimmillaan saadessaan kameleonttimaisesti liikkua useissa tyylilajeissa, vaihtaa musiikkipalettinsa värejä ja vedota aidosti kuulijan tunteisiin. Lumikuningattaren ajattomana pysyvään tarinaan säveltäjä on punonut musiikillisen kudoksen, joka on yhtä aikaa nostalginen ja nykypäivään kytkeytyvä.

Kansallisbaletin produktiossa Kenneth Greve on sijoittanut teoksen sadan vuoden takaiseen Suomeen. Baletin keskiössä seikkailee kaksi helsinkiläislasta, jotka elävät tutussa nostalgisessa maisemassa. Jännittävä tarina kuljettaa päähenkilöitä eri maiden kautta Lappiin. "Lumikuningatar on minun kunnianosoitukseni suomalaiselle kulttuurille ja elämänmuodolle", tanskalainen Greve kertoo. Tarinan suomalaisuus toteutuu pukusuunnittelija Erika Turusen ja valaistussuunnittelija Mikki Kuntun visualisoinnissa; työpari on yhdessä luonut myös lavastuksen. Naamioinnin on suunnitellut Pekka Helynen.

6,99 € (9,99 €)
Image Bizarre Bazaar
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Fever
Ks. lisätietoja täältä!6,99 € (19,95 €)
Image Helsinki Recital
Ks. lisätietoja täältä6,99 € (19,95 €)
Image Sensitive Skin
KIMMO POHJONEN, harmonikka

Tuomas Norvio, Kronos Quartet, Samuli Kosminen, Timo Kämäräinen, Sami Kuoppamäki, Inka ja Saana Pohjonen, Arto Järvelä, Ismo Alanko, Lauri Porra, Paul Malmström, Jukka Eskola, James Spectrum, Tomi Leppänen, Ville Riippa, Ilpo Laspas, Joona Ruusula


Palkittu suomalainen harmonikkataiteilija ja säveltäjä Kimmo Pohjonen julkaisee uuden albuminsa Sensitive Skin Ondinen Octopus-levymerkillä. Levy jatkaa Kronos Quartetin ja Samuli Kosminen kanssa tehtyä menestyksekästä Uniko-albumia (ODE 1185-2), joka julkaistiin Ondinella.

Sensitive Skin -levyn dynaamisia äänimaisemia sisältävät uudet Kimmo Pohjosen sävellykset on taltioitu nimekkäiden artistien kanssa. Mukana ovat Tuomas Norvio (elektroniikka), Kronos-kvartetti, Samuli Kosminen (rummut, lyömäsoittimet), Timo Kämäräinen (kitara, bouzouki), Sami Kuoppamäki (rummut), Arto Järvelä (JPP - avainviulu), Inka ja Saana Pohjonen (laulu), Ismo Alanko (laulu) ja Lauri Porra (basso). Sensitive Skin -levyn on tuottanut James Spectrum, joka tunnetaan työstään muun muassa yhtyeiden Von Hertzen Brothers ja Pepe Deluxe parissa. Jousisovitukset on tehnyt Timo Alakotila.

Kimmo Pohjonen kertoo: "Olen ensimmäistä kertaa työskennellyt aktiivisesti yhdessä tuottajan kanssa sävellysten alkumetreiltä levyn loppuun saakka. James Spectrumin työ levyn tuottajana ja luovan työn inspiroijana oli ehdottomasti vaikuttavin koko urani aikaisempiin levytyksiin verrattuna. Levyn prosessi oli poikkeuksellinen, koska äänitin oman soittoni ja myös osan muista muusikoista omassa studiossani ilman minkäänlaista kiirettä. Pystyin ottamaan useita kymmeniä erilaisia ottoja äänityksistä, kehittämään sävellyksiä eteenpäin ja valitsemaan kaikessa rauhassa omasta mielestäni mielenkiintoisimmat vedot ilman rajattua studioaikaa. Tuottaja auttoi myös tiivistämään kaiken sen mitä olen livenä rakentanut, ja levyllä kuullaankin tiiviimpiä biisejä mitä olen aikaisemmin tehnyt äänitteelle. Oli todella mahtavaa saada levylle mukaan myös kaikki loistavat muusikot, joiden kanssa olen tehnyt viime vuosina töitä. Sensitive Skin -levyn sävellysprosessiin vaikutti yllättävän paljon myös lähipiiristä löytyneet vokaaliosuudet, jotka myös keikoilla livenä toteuttavat tyttäreni Inka ja Saana."

Kimmo Pohjosesta kertova Kimmo Koskelan ohjaama dokumenttielokuva Soundbreaker sai ensi-iltansa vuonna 2012 ja elokuvaa on esitetty yli 30 maassa. Saksassa elokuvaa esitettiin yli 50 elokuvateatterissa. Soundbreaker on julkaistu DVD:nä ja on ladattavissa myös iTunes app -muodossa.

Kimmo Pohjonen palkittiin Pro Finlandia -mitalilla 2012. Hän on ollut ehdokkaana Pohjoismaiden Neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi vuosina 2003 sekä 2013 ja on ehdokkaana jälleen tänä vuonna 2015. Palkinnonsaaja julistetaan lokuussa. Kimmo Pohjonen on esiintynyt lukuisilla musiikkifestivaaleilla, mukaan lukien maailmanmusiikin, rock-musiikin ja klassisen musiikin festivaalit. Pohjonen esiintyy maailmanlaajuisesti useissa eri produktioissa.6,99 € (19,95 €)
Image Uniko (CD)
Harmonikkamusiikin pioneerin Kimmo Pohjosen ja samplausguru Samuli Kosmisen menestystä kerännyt Uniko kuullaan ensi kertaa levyllä. Äänitteellä on mukana Yhdysvaltain monipuolisimpiin kamarimusiikkiyhtyeisiin kuuluva Kronos Quartet, jonka kanssa Pohjonen ja Kosminen ovat esittäneet teosta kansainvälisesti.

Uniko on seitsenosainen Pohjosen ja Kosmisen säveltämä teos, joka nimensä mukaisesti on ainutlaatuinen ja ennen kokematon seikkailu haitarin ja jousisoitinten yhdistyessä elektroniseen äänimaailmaan.

Yhteistyöprojekti sai alkunsa jo vuonna 2002, kun Kronos Quartetin taiteellinen johtaja David Harrington kuuli Kimmo Pohjosen ja Samuli Kosmisen Kluster-levyä ja päätti lähestyä heitä yhteistyötä ehdottaen. Tapaamiset johtivat Unikon yhteisharjoituksiin San Franciscossa 2003 ja teos kantaesitettiin Kronos Quartetin kanssa Helsingin juhlaviikoilla 2004.

Myöhemmin Uniko esitettiin mm. Moskovassa sekä Norjassa ja sai lopulta Yhdysvaltain ensiesityksensä kolmen loppuunmyydyn konsertin muodossa BAM NEXT WAVE -festivaaleilla New Yorkissa 2007. New York Timesin musiikkikriitikon Bernard Hollandin konserttiarvion mukaan "...Uniko on kuin saapuva vuorovesi. Äänimaailman suuret aallot, jotka muodostuvat monipuolisuudesta, liikkeestä ja ajoittain sulasta vimmasta, lopulta vetäytyvät äkillisesti pieniin lyyrisiin hetkiin, vahvistimien pizzicatoihin tai sirinään, joka on kuin jostain suuresta ja mielikuvituksellisesta hyönteisestä..."

Teos äänitettiin New Yorkin Avatar-studioilla heti Yhdysvaltain esityksien jälkeen. Tuottajana toimi kuulu islantilainen Valgeir Sigurdsson, joka tunnetaan yhteistyöstään mm. Björkin kanssa. Levyä viimeisteltiin Greenhouse-studiolla Reykjavikissä sekä Seawolf- ja Ulappa-studioilla Helsingissä 2008-2010.

Lisätietoa levystä, kuuntelunäytteitä, videoita

Kimmo Pohjonen: haitari, ääni
Samuli Kosminen: jousi- ja haitarisamplet

Kronos Quartet:
David Harrington, viulu
John Sherba, viulu
Hank Dutt, alttoviulu

KIMMO POHJONEN
Haitaritaiteilija, säveltäjä Kimmo Pohjonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoitamme, joka on uransa aikana konsertoinut yli viidelläsadalla festivaalilla ja maailman arvostetuimmissa konserttitaloissa. Pohjosen suosio pohjautuu hänen kykyynsä irrottautua rohkeasti kaikesta tavanomaisesta. Tuorein esimerkki Pohjosen ennakkoluulottomasta työskentelystä on HaitariPaini (Accordion Wrestling) -niminen teos, jossa hänen kanssaan lavalla esiintyy 10 painijaa. Pohjosen ulkomaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Kronos-kvartetti (USA), KTU (USA - Suomi) ja Eric Echampard (Ranska). Pohjonen on saanut uransa aikana useita palkintoja ja tunnustuksia; Kaapelipalkinto (2004), Teosto Palkinto (2003), Vuoden jazzharmonikansoittaja (2001), Vuoden muusikko (2002) ja ollut ehdolla useiden ulkomaisten palkintojen saajaksi; Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto (2003), BBC Radio 3 -maailmanmusiikkipalkinto (2002) sekä BBC Radio 3 Planet Award -palkinto (2005). Kimmo Pohjosen ja Samuli Kosmisen säveltämä musiikki elokuvaan Jadesoturi voitti Jussi-patsaan vuonna 2007.

SAMULI KOSMINEN
Samuli Kosminen on kiistatta yksi Suomen johtavia lyömäsoittajia ja samplaajia. Rumpalina, lyömäsoittajana, säveltäjänä ja tuottajana Kosminen on ollut monipuolisesti yhteistyössä jättiläismäisen joukon suomalaisen ja ulkomaisen rockin, popin, jazzin ja elektronisen musiikin artistien kanssa. Näihin kuuluvat esim. Kronos-kvartetti (USA), Valgeir Sigurdsson (Islanti), Jónsi (Islantilaisen Sigur Rós -yhtyeen keulahahmo), KTU (USA-Suomi), Emiliana Torrini (Islanti), Hauschka (Saksa), Jukka Perko ja Pekka Kuusisto. Viimeisen vuosikymmenen ajan Kosminen on työskennellyt pääsääntöisesti islantilaisyhtye Múmin sekä Kimmo Pohjosen kanssa. Yhdessä Pohjosen kanssa hän on mm. tehnyt neljä albumia sekä säveltänyt Jussi-palkitun elokuvamusiikin elokuvaan Jadesoturi. Múm-yhtyeen kanssa Kosminen on julkaissut neljä albumia ja ollut kiertueella Euroopassa, Amerikan mantereella, Australiassa ja Japanissa.

KRONOS QUARTET
Sanfranciscolainen Kronos Quartet (David, Harrington, John Sherba, Hank Dutt ja Jeffrey Zeigler) on toteuttanut yli 30 vuoden ajan ainutlaatuista taiteellista visiotaan, yhdistäen pelotonta kokeilua sekä samalla pyrkien laajentamaan perinteisen jousikvartettimusiikin rajoja. Prosessin myötä Kronoksesta on muodostunut yksi aikamme suosituimmista ja vaikutusvaltaisimmista kamarimusiikin kokoonpanoista, joka on esiintynyt tuhansissa konserteissa ympäri maailman ja levyttänyt yli 45 äänitettä. Kvartetti tunnetaan poikkeavasta luovuudestaan sekä taiteellisesta syvyydestään ja se on tehnyt yhteistyötä monien 2000-luvun persoonallisimpien säveltäjien ja artistien kanssa sekä tilannut yli 700 uutta teosta tai sovitusta jousikvartettikokoonpanoa varten. Kronos on vuosien varrella saanut useita palkintoja, mukaan lukien Grammy-palkinnon 2004 sekä Musical America -lehden "Vuoden muusikot" -tittelin 2003.
Jeffery Zeigler, sello6,99 € (19,95 €)
Image Symphony No 1 / King Lear Overture
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Symphonies Nos 1 & 2
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Much Ado About Nothing
Erich Wolfgang Korngoldissa nähtiin aikanaan Mozartin veroinen ihmelapsi. Hän alkoi soittaa pianoa viisivuotiaana ja hetimmiten myös säveltää. 10-vuotiaana hän esiintyi Gustav Mahlerille, joka luonnehti poikaa neroksi. Kollegat ja yleisö eivät voineet kylliksi hämmästellä, että Korngold oli niinkin varhain, alun toisella kymmenellään, omaksunut ja oppinut hallitsemaan alan myöhäisromanttisen musiikin monenkirjavat keinot.

Korngoldin "Paljon melua tyhjästä" -orkesterisarjaa on levytetty useasti, mutta nyt Ondine julkaisee näyttämömusiikin kokonaisversion maailman ensilevytyksenä. Korngold sävelsi näytelmään 14 numeroa käsittävän musiikin, joka herättää eloon Shakespearen värikylläisen, renessanssin elämänriemua henkivän maailman. Teos sävellettiin alunperin pienelle teatteriorkesterille, mutta uutuuslevyllä se kuullaan sinfoniaorkesterin esittämänä.

Sinfoniettaa Korngold ryhtyi säveltämään 24-vuotiaana, kantaesitys oli vuonna 1913. "Nuori kotka hän on", totesi Jean Sibelius kuultuaan teoksen tuoreeltaan Wienissä. Ehkä merkittävin syy, ettei Korngold nimennyt Sinfoniettaa 40-minuuttisesta kestosta huolimatta varsinaiseksi sinfoniaksi, on sen valoisa, kaikesta sinfonisesta metafysiikasta ja raskaudesta riisuttu ilmaisu. Se on nuoren säveltäjän itseluottamusta uhkuva voimannäyttö ja sellaisena mitä valloittavin, taiturillisen säihkyvästi orkestroitu teos.6,99 € (24,95 €)
Image Symphony in F sharp
Erich Korngold -uutuuslevy yhdistää kaksi mielenkiintoista teosta:
monumentaalisen sinfonian Fis-duurissa sekä maailman ensilevytyksenä 8-minuuttisen orkesteriteoksen "Tänzchen im alten Stil".

Erich W. Korngold (1897-1957) oli itävaltalais-unkarilainen säveltäjä, joka oli juutalaista syntyperää. Yhdysvaltain kansalaisuuden Korngold sai vuonna 1943, ja hänen leipätyönsä Hollywood-elokuvien säveltäjänä johti myös kahteen Oscar-palkintoon.

50-minuuttinen sinfonia Fis-duuri, op. 40 on Korngoldin ainoa sinfonia, ja se on kirjoitettu myöhäisromanttiseen tyyliin. Vuosien 1947-52 välillä sävelletty teos on omistettu Yhdysvaltain presidentti Franklin D. Rooseveltille, joka kuoli vuonna 1945.
Vuonna 1959 Dimitri Mitropoulos kirjoitti: "Koko ikäni olen etsinyt täydellistä modernia teosta. Tästä sinfoniasta olen löytänyt sen."

Nuori säveltäjä kirjoitti vuonna 1917 valmistuneen teoksensa "Tänzchen im alten Stil" suorittaessaan sotapalvelusta ensimmäisessä maailmansodassa. Uudelleen löydetyn teoksen ensiesitys tapahtui Jyväskylässä vuonna 2007 John Storgårdsin johdolla. Storgårds johtaa tällä levyllä Helsingin
kaupunginorkesteria.

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Messenius and Lucia - Opera in Two Acts (2 CD)
Click here!6,99 € (39,95 €)
Image A Due
Ks. lisätietoja täältä6,99 € (19,95 €)
Image South Ostrobothnian Suites Nos. 1 & 2
Turun filharmoninen orkesteri
Leif Segerstam, kapellimestari


Toivo Kuula (1883-1918) tunnetaan parhaiten traagisena kansallis-romanttisena säveltäjänä sekä Sibeliuksen yksityisoppilaana, joka kirjoitti melodista laulumusiikkia. Vaikka Kuulan sävellysteosten pääpaino oli aina vokaalimusiikissa, säveltäjää kiinnosti suuresti myös orkesterimusiikki. Kuulan orkesteriteokset ovatkin vahvoja pohjoismaisia tunnelmakuvia. Teoksissaan Kuula yhdistää paitsi pohjalaisen kotiseutunsa kansansävelmiä myös sen ajan Euroopan taidemusiikin uusimpia virtauksia.

Kaksi Eteläpohjalaista sarjaa kuuluvat Kuulan tunnetuimpiin orkesteriteoksiin. Näissä teoksissa pohjalaiset sävelmät yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla impressionistisiin nyansseihin. Ensimmäisen sarjan kantaesityksen jälkeen osa Suomen musiikkikriitikoista nosti Kuulan heti jopa Sibeliuksen seuraajaksi. Nyt ensimmäistä kertaa nämä molemmat sarjat julkaistaan samalla levyllä. Levy sisältää myös Pariisissa vuonna 1910 kirjoitetun Juhlamarssin sekä Preludin ja fuugan, joka kirjoitettiin Italiassa ja valmistui vuonna 1909.6,99 € (19,95 €)
Image Aslak Heltta - Opera in Three Acts (2 CD)
Click here!

6,99 € (39,95 €)
Image Sculpture / Campana in aria / Concerto for Orchest
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Arena 2 / Coyote Blues / Corrente / Tendenza
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Arena / Corrente 2 / Feria
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Chamber Works
Ondine jatkaa Magnus Lindbergin tuotannon levyttämistä, nyt on vuorossa merkittävimpiä kamarimusiikkiteoksia. Lindberg tunnetaan mestarillisena orkesterisäveltäjänä, mutta orkesteriteosten rinnalla hän on kuitenkin jatkuvasti kirjoittanut myös kamarimusiikkia, jossa pienempi esittäjistö avaa ilmaisuun rikastavia ja täydentäviä näkökulmia.

Lindberg, joka aikanaan opiskeli pianonsoittoa sävellysopintojen rinnalla, on 2000- luvulta lähtien yhä enemmän esittänyt teoksiaan pianistina ja kapellimestarina. Hänen sävellyksissään muusikkouden merkityksen voi aistia rikkaassa soittimellisessa keksinnässä, siinä miten eri instrumenttien osuudet on aina kirjoitettu monipuolisen vaativiksi mutta samalla kiitollisiksi ja soittimien mahdollisuuksia tehokkaasti hyödyntäen.

Kari Kriikku ja Anssi Karttunen ovat tahoillaan alusta pitäen ansioituneesti kuuluneet Lindbergin musiikin hoviesittäjistöön. Nyt Klarinetti-trio, vaikuttava teos hienoine Brahms ja Ravel -muistumineen, tuo viimein nämä Suomen musiikkielämän legendat säveltäjän kanssa saman teoksen äärelle.6,99 € (19,95 €)
Image Clarinet Concerto / Gran Duo / Chorale
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Kinetics / Marea / Joy
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Al largo / Cello Concerto No. 2 / Era
ANSSI KARTTUNEN, cello
FINNISH RADIO SYMPHONY ORCHESTRA
HANNU LINTU


Magnus Lindberg (b. 1958) is among the most important European contemporary voices in classical music. This recording includes some of Lindberg's most recent orchestral works written during and after his composer-in-residence years with the New York Philharmonic Orchestra (2009-12). Lindberg is continuing as the composer-in-residence with the London Philharmonic Orchestra 2014-17.

This recording includes Cello Concerto No. 2 performed by Anssi Karttunen as the soloist and two orchestral works performed by the Finnish Radio Symphony Orchestra and conducted by its chief-conductor Hannu Lintu.

Al largo is an extensive work with a duration of over 20 minutes written and dedicated for the New York Philharmonic Orchestra and Alan Gilbert. Despite of its title Lindberg himself considers it as the fastest music he has ever written. The title suggest that under the busy surface a large structure is slowly shaping itself.

Cello Concerto No. 2 was commissioned by the Los Angeles Philharmonic. The Concerto is re-written, orchestrated and extended version of a chamber work, Santa Fe Project (Konzerstück), which was written in 2006. The Cello Concerto was premiered by Anssi Karttunen, who also plays as soloist in this premiere recording of the work.

The final work on the disc, Era, was commissioned by the Amsterdam Concertgebouw Orchestra for its 125th Anniversary in 2013. This work was inspired by the music written during a golden age in music in Europe, just before the outbreak of World War I. The work evolves towards opulent sonorities and bold culminations. The work, also receiving here its premiere recording, has been described as a tone poem, even though it has no narrative content.


6,99 € (19,95 €)
Image Mano a mano
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Paganini Variations & Paganini Rhapsody
Tzimon Barto on yksi amerikkalaisen pianistisukupolvensa kärkinimiä. Hänen levytyksensä Ondinelle ovat olleet suuria menestyksiä Keski-Euroopassa, varsinkin Rameau-levy on yltänyt ilahduttaviin myyntilukuihin.

Tzimon Barto tunnettiin uransa alkuvaiheilla 1990-luvulla erityisesti virtuoosina ja klaviatuurin atleettina, hän oli tunnettu muun muassa briljanttina Liszt-taiturina. Paganini-uutuuden kärkiteemana on niinikään olennaisesti virtuoosisuus, mutta taituruuden ohella Barton erityiseksi omainaispiirteeksi on muodostunut hänen ainutlaatuinen herkkyytensä musiikin lyyristen karaktäärien vangitsemisessa. Niinpä näiden teosten virtuoosisuuden ohella Barto luo huomiota nimenomaan niiden sensitiivisiin ja runollisiin sävyihin ja rakentaa näin erityistä jännitettä taituruuden ja poesian välille.

Niccolò Paganini (1782-1840) oli säveltäjä ja taiturillinen viulisti, jonka 24 Kapriisia op. 1 sooloviululle ovat inspiroineet lukemattomia säveltäjiä käyttämään niiden tematiikkaa erityisesti variaatioteoksissaan.

Christoph Eschenbach johtaa Schleswig-Holstein festivaaliorkesteria, jonka Leonard Bernstein perusti vuonna 1987.6,99 € (19,95 €)
Image Symphonies Nos. 1 & 3 / Okon Fuoko Suite
Aiemmin julkaistun mittavan 2. sinfonian jälkeen tämä uutuus täydentää Leevi Madetojan (1887-1947) sinfonioiden sarjan. Levyllä kuullaan Sinfoniat nrot 1 ja 3 sekä orkesterisarja aasialaisvaikutteisesta balettipantomiimista Okon Fuoko.

Ollakseen Jean Sibeliuksen aikalainen, Leevi Madetoja (1887-1947) ei jäänyt suuren mestarin varjoon, vaan onnistui luomaan omaäänisen ilmaisun, jossa hänen kotimaakuntansa Pohjanmaan kansanlaulujen ja koko maiseman elegisyys yhdistyi ranskalaishenkiseen eleganssiin.

Ensimmäinen sinfonia on kolmiosaisena suppein ja muodoltaan keskitetyin Madetojan sinfonioista. Teoksessa esiintyy vaikutteita mm. Tshaikovskiltä ja Sibeliukselta, mutta se on silti esikoissinfoniaksi huomattava ja itsenäinenkin saavutus.

Kolmas sinfonia sai alkuitunsa Ranskassa, jonne Madetoja matkusti keväällä 1925 puolisonsa runoilija L. Onervan kanssa. Nykyään kolmatta pidetään hienoinpana Madetojan sinfonioista. Teos on ilmaisultaan rikas ja moniselitteinen, usein kiehtovasti valon ja varjon rajoilla häilyvä. Sen sointiasu on hienostuneen läpikuultava, ja kontrapunktiset kudelman säikeet kietoutuvat toisiinsa eleettömän luontevasti.

Okon fuoko -sarja osoittaa, etteivät 1920-luvun uudet kansainväliset pyrkimykset menneet Madetojan ohi jättämättä jälkiään, ja siinä on sukulaisuutta esimerkiksi Ravelin satumusiikkiin ja Prokofjevin motorisuuteen. Harmonian ja rytmiikan ilme on poikkeuksellisen rikas, usein kiehtovan moniselitteinen, ja pitkälinjaisten teemojen sijasta musiikki rakentuu lyhyistä ytimekkäistä aihelmista.


6,99 € (19,95 €)
Image Symphony No. 2
Helsingin kaupunginorkesterin ja John Storgårdsin ensimmäisellä Leevi Madetoja -levyllä kuullaan 2. sinfonia, sinfoninen runo Kullervo sekä Elegia, ensimmäinen osa Sinfonisesta sarjasta Op. 4.

Ollakseen Jean Sibeliuksen aikalainen, Leevi Madetoja (1887-1947) ei jäänyt suuren mestarin varjoon, vaan onnistui luomaan omaäänisen ilmaisun, jossa hänen kotimaakuntansa Pohjanmaan kansanlaulujen ja koko maiseman elegisyys yhdistyi ranskalaishenkiseen eleganssiin.

Madetojan 2. sinfonia kantaesitettiin vuonna 1918. Esitys oli suuri menestys ja yleisesti koettiin, että teos oli merkittävintä, mitä Suomessa oli sävelletty sitten Sibeliuksen sinfonioiden. Se on suurieleisin ja dramaattisin Madetojan kolmesta sinfoniasta ja ehkä siksi niistä suosituin.

Sinfoninen runo Kullervo on Madetojan ainoa Kalevalaan perustuva teos. Se maalaa synkästä sankarista traagisia ja pateettisia sävyjä saavan luonnekuvan, ja taustalla kuullaan myös Tšaikovskin vaikutus.

Elegia on melodisesti viehättävä ja harmonisesti vivahteikas teos, joka sai kantaesityksensä Madetojan ensimmäisessä erinomaiset arvostelut saaneessa sävellyskonsertissa Helsingissä vuonna 1910. Säveltäjä liitti Elegian myöhemmin mukaan neliosaiseen Sinfoniseen sarjaan, mutta viehkeytensä vuoksi sitä esitetään usein myös itsenäisenä teoksena.

Helsingin kaupunginorkesteri ja sen ylikapellimestari John Storgårds ovat tehneet Ondinelle lukuisia menestyksekkäitä levytyksiä. Viimeisimpänä saavutuksena mainittakoon viime vuonna julkaistu Rautavaara-levy (solisteina sellotaiteilija Truls Mørk ja lyömäsoitintaiteilija Colin Currie), joka voitti Gramophone-palkinnon ja on myös tällä hetkellä ehdolla ICMA International Classical Music Awards - palkintojen Uuden musiikin sarjassa. Voittajat julkistetaan 1. helmikuuta.6,99 € (19,95 €)
Image GRAFFITI / Seht die Sonne

GRAMMY-EHDOKAS 2010 !

Magnus Lindberg (s. 1958) kuuluu sukupolvensa merkittävimpiin suomalaisiin säveltäjiin Kaija Saariahon ohella. Nyt ensi kertaa levyllä kuultava "Graffiti" voitti Teoston palkinnon vuonna 2009 ja on nyt ehdolla GRAMMY-palkinnon saajaksi parhaana klassisena nykysävellyksenä.

Pompeijin raunioiden tekstinpätkiin - ja graffiteihin - perustuva teos lajissaan ensimmäinen Lindbergin tuotannossa: orkesterisäveltäjänä tunnettu Lindberg ei ole aikaisemmin säveltänyt vokaalimusiikkia, ainakaan tässä mittakaavassa. Graffitia voidaan kenties pitää eräänlaisena "suomalaisena 2000-luvun Carmina Buranana", mutta sen sävelkieli koskettaa ihmisiä maasta ja kulttuurista riippumatta. Aihepiiriltään se on myös mielenkiintoinen ja ajankohtainen.

Graffitin lisäksi levyllä soi 3-osainen orkesterisävellys "Seht die Sonne", jonka kantaesitti Sir Simon Rattle yhdessä Berliinin filharmonikkojen kanssa. Teos on jäänyt mediahuomiossa palkitun Graffitin varjoon, mutta on musiikillisesti hyvin huomattava teos: Lindbergin orkesterinkäyttö on täyteläisimmillään ja kauneimmillaan tässä myöhäisromantiselle perinteelle kunniaatekevässä modernissa teoksessa.

Katso lisätietoja levystä6,99 € (19,95 €)
Image 4CD-BOX: Orchestral Music
Ondinen neljän CD-levyn kokoelma esittelee 15 orkesteriteosta Magnus Lindbergiltä vuosilta 1982-2005. Magnus Lindberg on yksi aikamme arvostetuimpia säveltäjiä, ja vuodesta 2009 lähtien hän on toiminut New Yorkin filharmonikoiden kautta aikain ensimmäisenä vierailevana säveltäjänä.

Levykokoelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden seurata Lindbergin sävelkielen kehitystä alkuteoksista aina viime vuosien sävellyksiin saakka. Kokoelman teokset ovat olleet varmistamassa Lindbergin asemaa orkesterisävellyksen eturintamassa, ja niitä on myös palkittu merkittävillä kansainvälisillä palkinnoilla (Kraft: Prix Italia 1986, UNESCO säveltäjärostrum 1986, Pohjoismainen musiikkipalkinto 1988; Royal Philharmonic Society Prize 1992, Wihurin Sibelius-palkinto 2003).

Äänitteillä esiintyvät Toimii Ensemble (jossa Magnus Lindberg soittaa pianoa), Radion sinfoniaorkesteri, Kamariorkesteri Avanti! ja Baijerin radion sinfoniaorkesteri. Kapellimestareina toimivat Sakari Oramo, Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste.19,99 € (39,95 €)
Image Symphony No. 2 (Resurrection) (2 CD)
Click here!6,99 € (23,50 €)
Image Symphony No. 1 / Blumine
FINNISH RADIO SYMPHONY ORCHESTRA
HANNU LINTU, conductor


This new release by the Finnish Radio Symphony Orchestra conducted by their Chief Conductor Hannu Lintu includes a true orchestral classic: Mahler's 1st Symphony.

On this recording the symphony is combined with an original 2nd movement, Blumine, later abandoned by the composer after three performances of the symphony.

Mahler wrote his 1st Symphony during 1887 and 1888. However, he revised the work until 1896. Mahler gave the work the title 'Titan' based on a novel by Jean Paul, although Mahler denied the work of being programmatic. The symphony is one of the most often played works by Mahler.

The recent recordings of the Finnish Radio Symphony Orchestra together with their Chief Conductor Hannu Lintu on Ondine have gathered excellent reviews in the international press.6,99 € (19,95 €)
Image Legacy of Mahler (The)
Viime vuosina komeetan tavoin uraa tehneen Virpi Räisäsen uusi levy "The Legacy of Mahler" on kokoelma myöhäisromanttisen liedin helmiä. Säveltäjäniminä on Gustav Mahlerin lisäksi Alban Berg, Arnold Schönberg, Dmitri Shostakovich ja Benjamin Britten, kaikki Mahlerilta voimakkaasti vaikutteita saaneita säveltäjiä. Räisäsen duo-partnerina toimii pianotaiteilija Marita Viitasalo.

Virpi Räisäsen ainutlaatuinen äänimateriaali ja vahva taiteilijapersoonallisuus tekevät hänestä yhden kiinnostavimmista uusista laulajattarista. Pitkään Amsterdamissa asuneen ja paljon ulkomailla esiintyneen Räisäsen maine on kiirinyt Suomeen ja kuluneen vuoden aikana hän on esiintynyt enemmän myös kotimaassa. Tulevalla kaudella hänellä on entistä enemmän esiintymisiä Suomessa, muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin solistina.

Ennen siirtymistään yksinomaan konsertti- ja oopperalaulajaksi Räisänen teki pitkän ja merkittävän uran viulistina. Sittemmin hän suoritti lauludiplominsa Utrechtin ja Amsterdamin Konservatorioista parhain mahdollisin arvosanoin. Tuoreen laulajanuransa aikana (vuodesta 2009) Virpi Räisänen on ehtinyt esiintymään maailman merkittävimmillä konsertti- ja oopperaestraadeilla mm. Salzburgin Musiikkijuhlilla, Ranskan Radion Présences - Festivaalilla Pariisissa, Aix-en-Provencen Festivaalilla, Amsterdamin Concertgebouwssa, Tokion Musashino Recital Hallissa, Berliinin Valtionoopperassa, Alankomaiden Oopperassa ja Hallen Händel Festivaalilla.6,99 € (19,95 €)
Image Complete Songs
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Symphony No 6 / Piano Quintet (2 CD)
Click here!6,99 € (29,95 €)
Image Malmsténin Aapinen - Rakkaimmat lastenlaulut
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Lastenlaulujen aarreaitta
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Traumgesicht / Marjatta / The Blue Pearl
SOILE ISOKOSKI, soprano
FINNISH RADIO SYMPHONY ORCHESTRA
HANNU LINTU, conductor

This Ondine release features world prèmiere recordings of three orchestral works by Erkki Melartin (1875–1937), one of the most influential Finnish composers – and symphonists – of the early 20th century. This programme is performed by the Finnish Radio Symphony Orchestra under their chiefconductor Hannu Lintu.

Traumgesicht is an Impressionistic large-scale symphonic poem written for Alexander Siloti in 1910. In later years Melartin considered it as one of his most important works. Traumgesicht differs from the National Romantic image generally associated with Melartin. It could be described as progressive: the composer was obviously up to date with recent trends, since influences from composers such as Richard Strauss, Debussy, Rimsky-Korsakov and Scriabin may be detected. The work lied unperformed for 81 years until Hannu Lintu brought it back to light by conducting it in Helsinki in 2013.

Marjatta (1914), A Legend from Kalevala, is based on the Finnish national epic and bears hints to Sibelius’ Luonnotar and Melartin’s Aino opera. Both Sibelius’ Luonnotar and Melartin’s Marjatta were written for the same singer, Aino Ackté, in mind. Luonnotar and Marjatta can with good reason be regarded as parallel works or siblings, even though they are very dissimilar in musical style. The solo part of the work is here sung by the celebrated soprano Soile Isokoski.

Music for the ballet The Blue Pearl, completed in 1930, was one of the last major works written by Melartin and, surprisingly, the first full-length ballet written in Finland. Although the ballet music was popular in its own time the work gradually fell into oblivion. Conductor Hannu Lintu has adapted the music of the ballet into a 8-movement concert suite.

The recent recordings by the Finnish Radio Symphony Orchestra under Hannu Lintu on Ondine have been a fruitful collaboration gathering excellent reviews in the international press.

6,99 € (19,95 €)
Image Psalms
Toisella Ondine-julkaisullaan maineikas Viron filharmoninen kamarikuoro Daniel Reussin johdolla esittää Felix Mendelssohnin (1809-1847) ja virolaisen Cyrillus Kreekin (1889-1962) sävelmiä Psalmien teksteihin.

Kuoron edellinen julkaisu Erkki-Sven Tüürin sävellyksistä sai Gramophone-lehden 'Editor's Choice' -maininnan. Arvostettu saksalaislehti DIE ZEIT nosti sen jopa 'Vuoden levyksi'.

Cyrillus Kreek oli Viron taidemusiikin yksi isähahmo ja merkittävä vaikuttaja. Tyyliltään hänen Psalminsa sulautuvat erinomaisesti Mendelssohnin sävellyksiin. Käsillä on puhutteleva ja henkisesti puhdistava kuunteluelämys, Viron filharmonisen kuoron sointi säteilee sisäistä hehkua.

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Elämälle. Songs by Oskar Merikanto
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Four Serious Songs; Clarinet Sonata No. 1; Weites
This recording includes a fascinating program: Luciano Berio's iconic adaptation of Johannes Brahms' Clarinet Sonata No. 1 combined with Detlev Glanert's recent arrangement of Brahms' late vocal masterpiece, Four Serious Songs. Also included is Glanert's new orchestral work Weites Land written in the spirit of Brahms. This disc includes as its soloists award-winning clarinetist Kari Kriikku and German baritone Michael Nagy. This is the second release of Estonian conductor Olari Elts together with the Helsinki Philharmonic Orchestra. Detlev Glanert was, like Brahms, born in Hamburg. A pupil of Diether de la Motte and Hans Werner Henze, Glanert has long felt a deep connection with Brahms' music through "a specific North German tradition, in which I believe myself to be connected with Brahms, to do with a melancholy in his pieces, with a certain severity." Luciano Berio was commissioned by the Los Angeles Philharmonic Orchestra in 1986 to provide an orchestral version of the first of the two late sonatas Brahms composed in 1894, two years prior to the Serious Songs. Berio created a 25-minute concerto, although retaining the designation "Sonata". Berio's treatment of Brahms' was highly respectful and straightforward and the solo part is almost identical with the origina lsonata.

6,99 € (19,95 €)
Image Piano Works - Neglected Treasures
ANASTASIA INJUSHINA, piano

Pianisti Anastasia Injushinan toinen Ondine-levytys sisältää Wolfgang Amadeus Mozartin (1756-1791) harvemmin kuultuja pianoteoksia. Injushina tunnetaan soittonsa runollisuudesta sekä herkkyydestä, ominaisuuksista jotka sopivat erityisen hyvin Mozartin musiikin tulkitsemiseen.

Oleskellessaan Wienissä 1780-luvulla Mozart kiinnostui syvällisesti barokkimusiikista diplomaatti van Swietenin sunnuntai-kokoontumisissa, joissa soitettiin vanhojen mestareiden, kuten Händelin ja Bachin musiikkia. Kiinnostuksen seurauksena Mozartin musiikkiin alkoi pian ilmaantua barokkivaikutteita, kuten tämän levyn teoksista voidaan myös kuulla.

Levyn teoksista Sarja C-duuri (KV399) on saanut innoituksensa Händelin pianosarjoista. Preludi ja fuuga (KV394) on puolestaan mainio näyte Mozartin kiinnostuksesta fuugaan sekä Bachin musiikkiin. Sonaattiosa (KV 312) sekä Andante pienille mekaanisille uruille (KV616) kuuluvat Mozartin viimeisimpien valmistuneiden sävellysten joukkoon. 12 muunnelmaa (KV 565) on ihastuttava muunnelmateos, joka perustuu tunnettuun lastenlauluun Tuiki, tuiki, tähtönen.6,99 € (19,95 €)
Image Mozart Arias
Click here!

6,99 € (12,95 €)
Image Piano Concertos Nos. 1, 3 & 4
This awaited release is the first disc in a series of Olli Mustonen and the Finnish Radio Symphony Orchestra conducted by Hannu Lintu performing the Piano Concertos by Sergei Prokofiev. Without a doubt some of the most substantial twentieth century masterworks, Prokofiev’s piano concertos prove the composer’s brilliant piano skills. The composer premiered his First Piano Concerto in 1914. The Third Piano Concerto is the most popular of Prokofiev’s concertos. The piece took several years to complete, and premiered in Chicago in 1921. Prokofiev’s Fourth Piano Concerto (for the left hand) is the most rarely heard of the three concertos featured on this recording. He wrote the piece in 1931 for pianist Paul Wittgenstein, but the work wasn’t performed until 1956. Olli Mustonen is sought after by orchestras all over the world, and he has performed and recorded with such groups as the Berlin Philharmonic, the New York Philharmonic, and The Royal Concertgebouw. His recent collaborations with the Finnish Radio Symphony have garnered excellent reviews.

6,99 € (19,95 €)
Image Olli Mustonen: Scriabin
Olli Mustonen on herättänyt konserteissaan erityistä huomiota Aleksander Skrjabinin musiikin loisteliaana tulkitsijana.

Uudella levyllä kuullaan Skrjabinin virtuoosisia Etydejä ja Preludeja, jotka kattavat myöhäisromanttisen tyylin kaikki kirjot - niiden maailmat liikkuvat sankarillisuudesta uskonnollisuuteen, ekstaasista melankoliaan. Sonaattia nro 10 pidetään Skrjabinin kenties parhaimpana teoksena. Levyn päättää pianokirjallisuuden voimannäyttö "Vers la flamme", häikäisevä teos, jota myös edesmennyt pianistisuuruus Vladimir Horowitz esitti usein.

The Sunday Times on kuvannut Olli Mustosta seuraavasti: "a living dream of pianism, having broken through an expressive barrier that other players do not know exists."

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Works for Piano
Selim Palmgrenia (1878-1951) pidetään Suomen tärkeimpänä jälkiromanttisena pianomusiikin säveltäjänä. Siihen nähden hänen tuotantoaan on levytetty yllättävän vähän, joten Henri Sigfridssonin uutuus täyttää paikkansa esittelemällä
Palmgrenin merkittävimpiä teoksia.

Selim Palmgrenin tuotannon ydin käsittää viisi pianokonserttoa, pianosonaatin ja yli 300 miniatyyrikappaletta. Suotta häntä ei ole kutsuttu "Pohjolan Chopiniksi".

D-mollisonaatti on säveltäjän laajin yksittäinen teos, ja sitä pidetään suomalaisen pianokirjallisuuden merkkipaaluna. 24 preludiin sisältyy monia Palmgrenin tuotannon pienimuotoisia helmiä, ja yhdessä kappaleet kattavat laajan ilmaisun ja tyylien kirjon.

Palmgrenin tunnetuin yksittäinen pianokappale Kevätyö on vähin mutta hienosti punnituin keinoin maalattu kuulaan herkkä sävelimpressio, joka on täynnä keväisen yön aavistuksenomaista taikaa.

Henri Sigfridsson (s. 1974) on sukupolvensa huomattavimpia suomalaisia pianisteja. Hän on esiintynyt merkittävissä konserttitaloissa ja mm. Salzburgin, Luzernin, Ruhrin, Gstaad Menuhinin ja Lockenhausin musiikkijuhlilla sekä useiden orkesterien solistina Euroopassa ja Japanissa mm. Vladimir Ashkenazyn, Lawrence Fosterin ja Sakari Oramon johdolla.

Henri Sigfridsson on menestynyt useissa kansainvälisissä
kilpailuissa. Hänellä on mm. 1. palkinto vuoden 2005 kansainvälisestä Beethoven-pianokilpailusta Bonnista, missä hän voitti myös yleisöpalkinnon ja kamarimusiikkipalkinnon. Tätä ennen hän oli voittanut 1. Palkinnon kansainvälisessä Franz Liszt - pianokilpailussa Weimarissa vuonna 1994 ja Pohjoismaisessa solistikilpailussa vuonna 1995. Vuosina 2008-2009 ja 2010- 2012 hänellä oli vierailuprofessuurit Musiikin ja esittävien taiteiden korkeakoulussa Grazissa ja Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa Berliinissä. Huhtikuusta 2011 hän on ollut professorina Folkwang-taidekorkeakoulussa Essenissä.

www.henrisigfridsson.com6,99 € (19,95 €)
Image Heroic Overture / Sinfonia di Sfere / Sinfonia Sac
Ks. lisätietoja täältä

6,99 € (19,95 €)
Image Nutcracker (The)
Ondine-uutuudella tähtikapellimestari Mikhail Pletnev ja Russian National Orchestra (RNO) esittävät Tšaikovskin kokoillan baletin Pähkinänsärkijä.

Levy-yhtiö aloitti yhteistyön Russian National Orchestran kanssa menestyksekkäästi Tšaikovskin Joutsenlampi -baletin levytyksellä, josta tuli myyntimenestys. Pähkinänsärkijä on yhteistyölle luonteva jatko, ja teos sopii erityisen hyvin joulun ajan tunnelmaan.

Pähkinänsärkijä on yksi venäläisen orkesterimusiikin mestariteoksia ja se on Tchaikovskyn luomistyön yksi kirkkaimpia helmiä. Melodisessa keksiliäisyydessään ja viehättävydessän teos nauttii valtavaa suosiota ympäri maailman.

Mikhail Pletnev ja RNO tunnetaan Tšaikovskin musiikin yhtenä taitavimmista tulkeista, heidän esityksensä tuovat pintaan säveltäjämestarin musiikin koko laajamittaisen tunnekirjon.

Pletnevin perustettua RNO:n vuonna 1990 se on nopeasti noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista orkestereista. Gramohone valittsi RNO:n hiljattain maailman 10 parhaan orkesterin joukkoon.

Katso lisätietoja levystä!

6,99 € (19,95 €)
Image Plainscapes
Latvian säveltaiteen kruununjalokivi, upeasointinen Latvian Radiokuoro esittää tällä uutuudella Peteris Vasksin (s. 1946) teoksia sekakuorolle ja naiskuorolle, johtajanaan Sigvards Klava.

Maallisiin teksteihin sävellettyjen teosten levytys jatkaa Ondinen ja kuoron yhteistyötä, aiemmin on julkaistu myös Vasksin hengellisiä kuoroteoksia ("Beautifully performed, a rare outing for Vask's choral music" - Gramophone).

Levyn pääteos, "Plainscapes", on sävelletty sekakuorolle, viululle ja sellolle. Teoksen tilasi viulutaiteilija Gidon Kremer. Tämä sanaton vokaliisi on kunnianosoitus Latvian luonnolle. "Birth" (2008) sekakuorolle ja lyömäsoittajalle on ylistyslaulu auringolle elämän symbolina.

Vasksin kuoromusiikki on kauneudessaan antoisaa ja kuulijoitaan hellivää.

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Anna Liisa
Ondine releases the world premiere recording of Veli-Matti Puumala's (b. 1965) opera Anna Liisa.Puumala's opera features several well-known Finnish opera artists, including Helena Juntunen and Jorma Hynninen. The Tapiola Sinfonietta is conducted by Jan Soderblom.6,99 € (29,95 €)
Image Mare and Her Son - Opera in Three Acts (2 CD)
Click here!

6,99 € (39,95 €)
Image Monna Vanna (Act I) / Songs
Moscow Conservatory Opera Soloists
Moscow Conservatory Students Choir and Symphony Orchestra
SOILE ISOKOSKI, soprano
VLADIMIR ASHKENAZY, conductor & piano


Ondine releases a new recording of Sergei Rachmaninov's (1873-1943) rarely heard unfinished opera Monna Vanna. In this recording the opera is performed on a newer edition by Gennadi Belov and conducted by Vladimir Ashkenazy, an iconic artist for many decades and an expert in Russian music.

Second part of this disc consists of seven songs by Rachmaninov (including the hauntingly beautiful Vocalise), featuring, as Ashkenazy's personal wish, the Finnish soprano Soile Isokoski accompanied on the piano by Vladimir Ashkenazy.

Rachmaninov wrote the 1st Act of his Monna Vanna opera in 1907 while writing some of his major works: the Symphony No. 2 and Piano Sonata No. 1. It was the only major score that the composer took with him into his exile in the USA after the 1917 revolution. However, Rachmaninov never completed the work and upon his death the opera fragment fell into oblivion. The work was finally premiered in New York in 1984.

The opera, based upon a play by Maurice Maeterlinck, is performed in the recording by the Moscow Conservatory Symphony Orchestra, Students Choir and Opera Soloists. This is a premiere recording of the opera sung in Russian, the language in which Rachmaninov intended it to be performed.
6,99 € (19,95 €)
Image Queen of The Flowers - Works for Small Orchestra
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Piano Concerto / Astorale / Tangonator
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image On the Last Frontier / Flute Concerto / Anadyomene
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Symphonies Nos 1 (1988 version), 2 (1984 version)
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Gaspard de la Nuit / Le Tombeau de Couperin
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Violin Concerto
Benjamin Schmid (violin)
Tampere Philharmonic Orchestra / Hannu Lintu

Ondine is pleased to announce its first collaboration with Austrian violinist Benjamin Schmid, here performing Reger's Violin Concerto and the Chaconne for Solo Violin.

Despite Hindemith describing Reger as "one of the last giants of music", his works are rarely performed today. The Violin Concerto is a hugely charming Romantic work with broad sentimental gestures.

The CD also includes the Chaconne for Solo Violin, a work inspired by Reger's greatest idol Johann Sebastian Bach. Known for his exceptionally wide repertoire and a great sense of musicality, Benjamin Schmid is one of the most versatile violinists of today. He is also a sought-after jazz violinist.

Artistic director of the Tampere Philharmonic Orchestra since 2009, Hannu Lintu has quickly created an international career. In 2013 he will assume the post of chief conductor of the Finnish RSO.6,99 € (19,95 €)
Image Vivit! Choral Works by Max Reger and Rudolf Tobias
Tällä uutuudella Viron filharmoninen kamarikuoro ja Daniel Reuss tuovat yhteen kaksi merkittävää kuoromusiikin säveltäjää, saksalaisen Max Regerin (1873-1916) ja virolaisen Rudolf Tobiasin (1873-1918).

Tobias suoritti sävellyksen ja urkujensoiton diplomin Pietarissa vuonna 1897, ja häntä pidetään ensimmäisenä virolaisena säveltäjän ammattikunnan edustajana.

Tobias oli syvästi uskonnollinen henkilö, mutta hän oli perinteitä vapaamuotoisempi valitessaan tekstejä hengellisiin kuoroteoksiinsa. Tyylillisesti Tobias nojautui saksalaiseen traditioon, ja viimeiset kymmenen elinvuottaan hän asuikin Saksassa. Hänen kaksi kuuluisinta kuoroteostaan "Eks teie tea" and "Otsekui hirv" kuullaan tällä levyllä.

Instrumentaalimusiikissaan Reger oli kokeilevampi, mutta kuoroteoksissaan hänkin tukeutui saksalaiseen traditioon, Bachin polyfoniaan ja Brahmsin emootioon. Teksteissä häntä inspiroivat luonto ja sen rytmi.

Viron filharmoninen kamarikuoro ja sen nykyinen taiteellinen johtaja Daniel Reuss kuuluvat tämän hetken kansainväliseen kuoromusiikin eliittiin.

Levy jatkaa esittäjistön ja Ondinen menestyksekästä yhteistyötä, edellinen julkaisu Erkki-Sven Tüürin teoksista ylsi Gramophone "Editor's Choice" valintaan.6,99 € (19,95 €)
Image Fontane di Roma / Concerto in modo misolidio
Suomen taiteellisten voimien parhaimmisto - Olli Mustonen ja Sakari Oramon johtama RSO - tuovat esiin italialaisen Ottorino Respighin (1879-1936) kaksi taiteellisesti valloittavaa teosta.

Levyn löytönä on melodisesti tarttuva 'Miksolyydinen konsertto' pianolle ja orkesterille, teos joka tämän äänitteen myötä varmasti löytää lukuisia uusia ystäviä. Teoksen nimi viittaa konserton pääteemaan, joka pohjautuu vanhaan gregoriaaniseen messusävelmään.

Sinfoninen runo Fontane di Roma, 'Rooman suihkulähteet', on yksi Respigin suosituimpia orkesteriteoksia. Jokainen osa kuvaa yhtä Rooman suihkulähdettä eri vuorokauden aikoina.

The Sunday Times kuvaa Olli Mustosta pianistiksi, joka tulkinnoissaan on "murtautunut alueille, joita muut soittajat eivät tiedä edes olevan olemassa."

Katso lisätietoja levystä!

6,99 € (19,95 €)
Image Symphony No. 3 / Le Festin d'araignee
Ks. lisätietoja täältä6,99 € (19,95 €)
Image Symphonies Nos. 1 & 4
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Emilie Suite / Quatre Instants / Terra Memoria
KAREN VOURC'H, soprano
ORCHESTRE PHILHARMONIQUE DE STRASBOURG
MARKO LETONJA


Ondine new release includes works written in the last decade by one of the most important Finnish contemporary composers, Kaija Saariaho (b. 1958). Two of the works, the orchestral version of Quatre instants and Émilie Suite, feature the award-winning soprano Karen Vourc'h. Orchestre Philharmonique de Strasbourg is conducted by the orchestra's new Music Director, Marko Letonja.

Émilie Suite is a 25-minute work based on Saariaho's 80-minute monodrama Opera Émilie. The Opera tells the dramatic story of a true historical character, Marquise Émilie du Châtelet (1706-1749), one of the earliest woman scientists, who was also a mathematician and a physician. The suite includes three songs and two orchestral interludes from the Opera.

Quatre instant is one of Saariaho's vocal masterpieces, a song cycle in four movements, originally written for voice and piano, but soon adapted into an orchestral version by the composer. The songs which are based on texts written by Amin Maalouf for Kaija Saariaho reflect various dimensions of love.

Terra Memoria is a work for string orchestra, originally commissioned by the Emerson String Quartet. This meditative work is dedicated "for those departed".6,99 € (19,95 €)
Image Passion de Simone (La)
La Passion de Simone on Kaija Saariahon vuonna 2006 säveltämä Simone Weilin elämää ja ajatuksia käsittelevä oratorio sopraanolle, kuorolle, orkesterille ja elektroniikalle. Teos julkaistaan levyllä nyt ensimmäistä kertaa.

Kaija Saariaho pitää La Passion de Simeonia tärkeimpänä teoksenaan. Levytys tämän huippuesittäjistön kanssa syntyi Saariahon 60-vuotisjuhlakonsertin yhteydessä lokakuussa 2012.

Julkaisu herättää varmasti kiinnostusta. La Passion de Simone on ollut vilkkaan kultturikeskustelun kohteena viime aikoina. Tämä näyttämöteokseksi sävelletty oratorio toimii erinomaisesti myös äänilevyllä. Sen väreilevä sointimaailma kaikessa dramaattisuudessaan ja unenomaisessa hämyssään on todellakin parasta Saariahoa. Musiikki tenhoaa, vangitsee ja vie mukanaan.

Yhdysvaltalainen huippusopraano Dawn Upshaw on maailmanlaajuinen tähti ja nelinkertainen Grammy-palkinnon saaja. La Passion de Simonen lisäksi Saariaho on säveltänyt Upshaw'lle oopperan L'Amour de loin.

6,99 € (19,95 €)
Image Trios
STEVEN DANN, alttoviulu
PIA FREUND, sopraano
TUIJA HAKKILA, piano
MIKAEL HELASVUO, alttohuilu
FLORENT JODELET, lyömäsoittimet
ANSSI KARTTUNEN, sello
ERNST KOVACIC, viulu

Ondine jatkaa Kaija Saariahon teosten levytyssarjaa, tällä kertaa on vuorossa kamarimusiikkia. Saariaho on orkestroinnin mestari ja hänen teoksensa säihkyvät yltäkylläisessä väriloisteessa. Eri soittimien loistavana tuntijana säveltäjällä on kyky saada samaa hehkua monipuolisesti esiin myös pienimuotoisemmassa tuotannossaan. Levyn kaikille teoksille on ominaista rikas värimaailma ja vahvasti välittyvä tunnelataus, vuoroin lyyrisesti mietiskelevä, salaperäisen unenomainen tai rajuihin purkauksiin kärjistyvä.

Uutuuslevyn Triot ovat kaikki eri kokoonpanolle sävellettyjä. Ondine on aiemmin julkaissut Miragen orkestroidun version, nyt kuullaan ensilevytyksenä kamarimusiikkiversio. Levyn kaikilla taiteilijoilla on pitkä historia ja erityisen monipuolinen ja ansiokas kokemus Saariahon musiikin tulkitsijoina.

Uutuus juhlistaa osaltaan myös Kaija Saariahon 60-vuotissyntymäpäiviä 14. lokakuuta 2012.6,99 € (19,95 €)
Image Cinq reflets de L'Amour de loin / Oltra mar
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Chamber Music I-VIII
One of the internationally most well-known Finnish composers, Aulis Sallinen (b. 1935) celebrates his 80th birthday in 2015. As a tribute, Ondine is releasing the complete Chamber Music (I-VIII) series by the composer.

The 2 CD set includes virtuosic chamber works performed by, among others, the award-winning Meta4 String Quartet, Jyväskylä Sinfonia, cellist Arto Noras and conductors Ville Matvejeff and Ralf Gothóni, who are also both appearing here as soloists.

Chamber Music VI and VII receive their world premiere recordings, as well as Ralf Gothóni's adaption of the Chamber Music V for piano and strings (originally for accordion and string orchestra).6,99 € (29,95 €)
Image King Lear
MATTI SALMINEN, LILLI PAASIKIVI, TAINA PIIRA, SATU VIHAVAINEN, PETRI LINDROOS,
KAI PITKÄNEN, JORMA HYNNINEN, SAULI TIILIKAINEN, JORMA SILVASTI

SUOMEN KANSALLISOOPPERAN KUORO JA ORKESTERI
OKKO KAMU, KAPELLIMESTARI


Yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalalaissäveltäjistä, Aulis Sallinen (s. 1935), täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Ondine julkaisee DVD:llä Kansallisoopperan tuotannon Sallisen King Lear -oopperasta vuodelta 2002. Sama esiintyjäkaarti kantaesitti myös teoksen Kansallisoopperassa vuonna 2000. Esityksen on ohjannut Kari Heiskanen.

Aulis Sallisen oopperan Ratsumies esitys vuonna 1975 aloitti uuden suomalaisen oopperan kukoistuskauden. King Lear on Aulis Sallisen oopperoista järjestyksessään kuudes. Myös King Lear sai osakseen menestyksekkään kantaesityksen ja teos palasikin Kansallisoopperan ohjelmistoon vuonna 2002. Vahvaa laulusolistijoukkoa sekä Kansallisoopperan orkesteria ja kuoroa taltioinnilla johtaa kapellimestari Okko Kamu. King Learin nimiroolin laulaa bassolegenda Matti Salminen. Muissa rooleissa laulavat Lilli Paasikivi, Taina Piira, Satu Vihavainen, Petri Lindroos, Kai Pitkänen, Jorma Hynninen, Sauli Tiilikainen sekä Jorma Silvasti.

Oopperan libretto perustuu William Shakespearen maailmankuuluun tragediaan, joka kertoo Englannin kuninkaasta Learista. Lear joutuu ristiriitaan omien perheenjäsentensä sekä vihollistensa kanssa. Lear joutuu myös taistelemaan oman kasvavan mielenvikaisuutensa kanssa.9,99 € (24,95 €)
Image Scarlatti Sonatas
Janne Rättyän menestyksekkään J.S.Bachin Goldberg-variaatioiden jälkeen julkaisuvuorossa on Domenico Scarlattin (1685-1757) sonaatteja.

Espanjan kuningattaren Maria Bárbaran hovisäveltäjä Scarlatti oli kotonaan niin hovin ylevyyden kuin tavallisen kansan parissa. Niinpä hänen sonaattinsa ovat yhtälailla henkevän yleviä kuin kansanomaisen rempseitä. Scarlatti tasapainotti ja nivelsi toisiinsa eleganssia ja tunnekuohuja, itsepäisyyttä ja eksotiikkaa ja sai kasvatettua alunperin cembalolle sävellettyihin sonaatteihin myös orkestraalisia mittasuhteita ja karaktäärejä.

Janne Rättyän käsissä harmonikka tavoittaa sulavasti musiikin luonteen ja nyanssit. Monet laulavat teemat luontuvat erityisen hyvin harmonikalle. Harmonikka mahdollistaa hengityksen kaltaisen säkeiden muotoilun ja äärimmäisen tarkan dynaamisen hallinnan. Tuloksena on läpikuultava ja harmonisesti rikas kudos, joka korostaa ilmaisuvoimaisia dissonansseja ja dialoginomaisia jaksoja. Soitin on myös hämmästyttävän joustava ja mahdollistaa Scarlattin hienostuneen rytminkäsittelyn loisteliaan toteutuksen.

Janne Rättyä on yksi aikamme kiinnostavimmista ja monipuolisimmista harmonikkataiteilijoista. Hän on muun muassa ensimmäinen harmonikkataiteilija, joka soitti resitaalin Berliinin Filharmonian kamarimusiikki-salissa (2002), Deutschland Radio Berliinin debyyttisarjassa. Hän voitti Kansainvälisen Arrasate Hiria -kilpailun Espanjassa 1996.6,99 € (19,95 €)
Image Violin Concertos
The Violin Concertos by Uuno Klami (1900-1961) and Einar Englund (1916-1999) are 20th century masterpieces of the violin concerto genre both overshadowed until now by their compatriot Jean Sibelius' hugely popular Violin Concerto. In this recording award-winning violinist Benjamin Schmid gives impressive performances of the two works together with Oulu Symphony Orchestra and their chief conductor Johannes Gustavsson.

6,99 € (19,95 €)
Image Piano Concerto
6,99 € (12,95 €)
Image Missa Solemnis / Stabat Mater / Salve Regina
Click here!

6,99 € (15,50 €)
Image Introduction and Allegro opp 92 & 134 / Variations
Lisätietoja, kuuntelunäytteitä!6,99 € (19,95 €)
Image Violin Sonatas
Ondine jatkaa Mozartilla aloittamaansa kamarimusiikkisarjaa Christian Tetzlaffin ja Lars Vogtin kanssa.

Täysverinen romantikko Robert Schumann sävelsi viulusonaatteihinsa kaiken tunteidensa palon, hän näyttää niissä paljastavan kaikkein intiimeimmän tunne-elämänsä. Säveltäjän vaimo Clara Schumann esitti 1. sonaatin ensi kertaa viulutaiteilija Joseph von Wasieleskin kanssa ja kirjoitti sitten päiväkirjaansa: "..olimme erityisen liikuttuneita."

2. sonaatin Clara Schumann kantaesitti aikansa kenties legendaarisimman viulutaiteilija Joseph Joachimin kanssa. Joachim kirjoitti pian esityksen jälkeen: "minulle tämä on yksi aikamme kauneimmista teoksista, täynnä jaloa intohimoa." Yhtälailla intoutuneesti Joachim suhtautui myös Claran kanssa kantaesittämäänsä kolmanteen sonaattiin.

Christian Tetzlaff on yksi aikamme merkittävimmistä viulutaiteilijoista, hän esiintyy aktiivisesti nimekkäimmillä foorumeilla kamarimuusikkona ja tärkeimpien sinfoniaorkesterien solistina. Musical America nimitti hänet "Vuoden solistiksi" vuonna 2005. Hänen aiemmalle Ondine-levytykselleen Mendelssohnin ja Schumannin viulukonsertoista (ODE 1195-2) myönnettiin saksassa "Preis der deutschen Schallplattenkritik" -palkinto.

Lars Vogt oli ensimmäinen Berliinin Filharonikkojen "nimikkopianisti" kaudella 2003/04, hän on yksi sukupolvensä huippupianisteista.

Tetzlaffin ja Vogtin aiempi Ondine-julkaisu Mozartin viulusonaateista (ODE 1204-2) sai erinomaisen vastaanoton. Se sisältyi Gramophone-lehden Editor's Choice -valintoihin ja oli BBC Music Magazinessa kuukauden Kamarimusiikki-valinta.6,99 € (19,95 €)
Image Symphonies Nos. 81, 162 & 181

LEIF SEGERSTAM SINFONIKKONA

Legendaarinen kapellimestari Leif Segerstam (s. 1944) tunnetaan myös säveltäjänä, erityisesti sinfonioistaan, joita on tällä hetkellä kertynyt jo lähemmäs 250 kpl. Musiikki tuntuu pursuavan vimmalla ulos säveltäjästään. Parhaimmillaan sinfonioita on syntynyt vuodessa lähes kolmekymmentä: "Sinfoniani ovat spermaa. Niitä on oltava paljon. Osa jää henkiin ja vie kehitystä eteenpäin."

Segerstamin tavaramerkki on myös säveltää sinfonioita, jotka esitetään ilman kapellimestaria, jolloin orkesterimuusikoille annetaan enemmän liikkumavaraa ja tilaa myös improvisaatiolle. Näin on myös tämän uutuuslevyn kolmen sinfonian kohdalla. Kansainvälistä profiiliaan terävästi vahvistanut Bergenin filharmoninen orkesteri esittää Segerstamia inspiroituneesti ja antaumuksella.

Uutuuslevy on mainio johdanto tämän persoonallisen säveltäjän musiikkiin!

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Deluge - Symphonies Nos 21 & 23
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Cello Concerto / Seagull Suite
6,99 € (19,95 €)
Image Execution of Stepan Razin / Finnish Suite / Zoya S
SHENYANG, basso-baritoni
MARI PALO, sopraano
TUOMAS KATAJALA, tenori
LATVIAN VALTIONKUORO "LATVIJA"
HELSINGIN KAUPUNGINORKESTERI
VLADIMIR ASHKENAZY, kapellimestari

Vladimir Ashkenazyn suvereenisti johtaman Helsingin kaupunginorkesterin uutuus esittelee Shostakovitshin kaksi emotionaalisesti pakahduttavaa teosta. Sarja suomalaisiin teemoihin luo lopuksi lyyrisempiä tunnelmia.

Shostakovich oli äärimmäisen vaikuttunut Jevgeni Jevtushenkon runoudesta. 13. Sinfonian "Babi Jar" jälkeen hän tarttui Stepan Razinin tarinaan. Se kertoon Donin kasakoiden johtajasta 1600-luvulta, joka kapinoinnin päätteeksi tuotiin Moskovaan mestattavaksi. Teoksen kokonaisdramaturgia on hyvin näyttämöllinen. Loppukohtaus on selkäpiitä karmiva. "Piilukirves kiiltelee sinertävänä kuin Volga-joki". Stepan Razinin maahan vierivä verinen pää suuntaa uhmaavan katseensa tsaariin - pilkallisesti nauraen.

Neuvostoliiton kulttuurielämässä elokuvalla oli keskeinen asema, sillä Lenin oli pitänyt elokuvaa kaikkein tärkeimpänä ja vaikutusvaltaisimpana taidemuotona. Niinpä Neuvostoliiton Säveltäjäliiton tuhannet jäsenet kirjoittivat elokuvamusiikkia huomattavasti enemmän kuin läntiset kollegansa. Eikä Dmitri Shostakovitsh tehnyt tässä suhteessa poikkeusta; hänen 147 opuksestaan peräti 35 teosta edustaa elokuvamusiikkia.

Sotavuosina syntynyt elokuva Zoja (1944) jää historiaan traagisena kertomuksena saksalaisia vastaan taistelleen 18-vuotiaan partisaanin Zoja Kosmodemjanskajan julmasta kohtalosta. Elokuvamusiikin partituuri sisältää 35 kohtausta, joista parikymmentä on tallessa. Shostakovichin ystävä Lev Atomvjan kokosi niistä viisiosaisen sarjan, joista ensimmäisessä on mukana myös kuoro.

Sarja suomalaisiin teemoihin löydettiin vasta säveltäjän kuoleman jälkeen, ja sitä on esitetty harvoin. Orkestroinnissaan Shostakovitsh on kunnioittanut alkuperäisten laulujen korutonta luonnollisuutta. Kansanmusiikin "korvia puhdistavaa vaikutusta" kiitellyt säveltäjä toteutti näkemyksiään myös näissä kuulaan askeettisissa sovituksissaan.

28-vuotias basso-baritoni Shenyang on yksi aikamme valovoimaisimmista äänityyppinsä edustajista, ihanteellinen myös Stepan Razinin rooliin. Hän voitti vuonna 2007 BBC Cardiff Singer of the Workd -laulukilpailun. Hänet palkittiin niinikään Borletti-Buitoni -säätiön palkinnolla vuonna 2008. Hän on esiintynyt merkittävimmissä oopperataloissa, kuten New Yorkin Metropolitanissa, Glyndebournessa ja Bayerin valtionoopperassa.

70-vuotisjuhliaan vuonna 2012 viettänyt Latvian valtionkuoro "Latvija" on soinniltaan yksi Euroopan hienoimpia kuoroja. Täyteen loistoonsa sävellyksenä yltääkseen Stepan Razin vaatii erinomaisen kuoron. Nämä soinnilliset ja myös venäjän kielen idiomaattiset vaateet Latvian kuoro täyttää häikäisevästi.

6,99 € (19,95 €)
Image Six Romances / Scottish Ballad / Michelangelo Suit
GERALD FINLEY, bass-baritone

HELSINKI PHILHARMONIC ORCHESTRA
THOMAS SANDERLING


Gerald Finley's debut-album on Ondine is devoted to the music Dmitri Shostakovich (1906-1975). It includes premiere recordings of orchestral versions of wartime works Six Romances on Verses by English Poets and the Scottish Ballad. The Six Romances was previously known only as a version for chamber orchestra arranged by the composer. However, the composer's original version for full orchestra was just recently discovered and is included here as a premiere recording.

Also included is a premiere recording of a very late Shostakovich masterpiece: the orchestral version of Suite on Poems by Michelangelo - sung for the first time in the original Italian. The work, composed in 1975, was one of the last pieces completed by Shostakovich.

Grammy-award winning Canadian baritone Gerald Finley has become one of the leading singers and dramatic interpreters of his generation, with award-winning performances and recordings on CD and DVD with major labels and performing at the world's major opera and concert venues in a wide variety of repertoire.

On this recording the Helsinki Philharmonic Orchestra is conducted by Thomas Sanderling, friend of the composer and a Shostakovich expert who has conducted award-winning Shostakovich premiere recordings. Sanderling was also personally involved in the process of the discovery of the versions included in this recording and conducted their premiere performances in connection to this recording.6,99 € (19,95 €)
Image Symphony No. 5 / Seven Romances by Poems of Blok
Ks. lisätietoja täältä6,99 € (19,95 €)
Image Violin Concertos 1 & 2
Christian Tetzlaff, violin

Helsinki Philharmonic Orchestra
John Storgårds


Ondine's successful partnership with violinist Christian Tetzlaff continues with a new release. The new recording contains the two Violin Concertos by Dmitri Shostakovich (1906-1975), two powerful works by the composer originally written for David Oistrakh.

Christian Tetzlaff has been considered as one of the world's leading international violinists for many years, and still maintains a most extensive performing schedule. Musical America named him "Instrumentalist of the Year" in 2005 and his recording of the violin concertos by Mendelssohn and Schumann, released on Ondine in 2011 (ODE 1195-2), received the "Preis der deutschen Schallplattenkritik". Tetzlaff's recording of the Mozart Violin ODE 1239-2 2 Sonatas (ODE 1204-2) was chosen Gramophone Magazine's Editor's Choice and Recording of the Month by the BBC Music Magazine. Tetzlaff's previous release on Ondine featuring the Schumann Violin Sonatas (ODE 1205-2) was also chosen Disc of the Month by the Gramophone Magazine.

The two Violin Concertos by Shostakovich, written in the 1940s and 60s, belong to the composer's most powerful and most personal works, yet they are very much different from each other. Shostakovich's Violin Concerto No. 1 was written during a wave of Anti-Semitism in Soviet Union and premiered only after Stalin's death. Violin Concerto No. 2 is a grand example of Shostakovich's late period including quotes from Shostakovich's earlier works. David Oistrakh described the concertos: "I have played Shostakovich's magnificent Violin Concertos in many countries with the greatest pleasure. But they really are very different from one another: I would be hard put to find anything that they have musically in common."6,99 € (19,95 €)
Image Preludes / Visions Fugitives / Seven Pieces from t
Third release on Ondine by the Austrian star violinist Benjamin Schmid contains fresh arrangements of well-known piano pieces by Shostakovich and Prokofiev for violin and piano. Also included is a suite transcribed from Kurt Weill's iconic 'The Threepenny Opera'. All the three original works by the composers were written during the 1910s and 1920s. Known for his exceptionally wide repertoire and a great sense of musicality Benjamin Schmid is one of the most versatile violinists of today.6,99 € (19,95 €)
Image Lemminkäinen Legends / Pohjola's Daughter
FINNISH RADIO SYMPHONY ORCHESTRA
HANNU LINTU, CONDUCTOR

Conductor Hannu Lintu and the Finnish Radio Symphony Orchestra are offering a full program of classic orchestral works by Jean Sibelius (1865-1957).

Lemminkäinen is a large and fascinating orchestral work in four movements based on the Finnish Kalevala epic. Originally completed in 1895 the work has a unique position in Sibelius' oeuvre: Sibelius never came closer to the very core of Symbolism than in the misty moods, swan motifs and macabre features of Lemminkäinen. It also includes one of Sibelius' most well-known orchestral pieces, The Swan of Tuonela. Written before the 1st Symphony, it is also noteworthy that Lemminkäinen lacks nothing of a symphony.

Sibelius was not totally satisfied with the work, but withdrew the work soon after its premiere until it was heard again in 1935. However, in his late years Sibelius did not even totally reject the idea of calling Lemminkäinen as 'a symphony'.

Pohjola's Daughter (Pohjolan tytär), completed in 1906, is among Sibelius' final orchestral pieces directly linked to the Kalevala epic in his transition from National Romanticism towards a more Classical idiom. It includes some of the boldest and most dramatic scoring that Sibelius ever wrote, illustrating Väinämöinen's futile attempts to win the maiden of Pohjola for himself.

Year 2015 marks the 150th Anniversary of the birth of Jean Sibelius (1865-1957), also known as "Finland's national composer".

6,99 € (19,95 €)
Image Symphonies Nos. 2 & 5 (piano transc.)
Ondinelta ainutlaatuinen uutuus, joka vetoaa sekä Sibeliuksen musiikin että piano-transkriptioiden ystäviin. Levyllä on kaksi Sibeliuksen suosituinta sinfoniaa.

Henri Sigfridsson tutustui Sibeliuksen siunaamaan Karl Ekman sovitukseen 5. sinfoniasta ja innostui sen myötä tekemään samaan henkeen oman sovituksen 2. sinfoniasta. Seuraten Franz Lisztin tekemien Beethovenin sinfoniasovitusten traditiota nämä Sibelius-transkriptiot kunnioittavat alkuperäisiä orkestraatioita. Samalla ne esittelevät pianon huikeita mahdollisuuksia ja avaavat teoksiin myös uusia näkökulmia.

Voitettuaan kansainväliset Beethoven-pianokilpailut Bonnissa vuonna 2005 Henri Sigfridsson on tullut tunnetuksi yhtenä menestyneimpänä suomalaisena pianotaiteilijana. Tämä on hänen ensimmäinen soololevynsä Ondinelle.

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Complete Karelia Music / Press Celebration Music
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Luonnotar - Orchestral Songs
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Sibelius Favourites & Sibelius conducting Sibelius
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Orchestral Songs
Click here!

6,99 € (15,50 €)
Image Works for Violin and Orchestra
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Musical Soirée in Ainola - Works for Violin and Pi
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Complete Works for Mixed Choir
Vuonna 2015 on kulunut 150 vuotta "Suomen kansallissäveltäjän" Jean Sibeliuksen (1865-1957) syntymästä. Viron filharmonisen kamarikuoron neljäs julkaisu Ondinella onkin sopivasti omistettu Jean Sibeliuksen sekakuoroteoksille. Palkittua kuoroa, joka kuuluu myös kansainvälisten kuorojen eliittiin, johtaa yksi Suomen kokeneimmista kuoronjohtajista, Heikki Seppänen.

Jean Sibelius tunnetaan ehkä parhaiten lukuisista orkesteriteoksistaan, joihin kuuluvat mm. seitsemän sinfoniaa. Kuitenkin Sibeliuksen tuotanto käsittää paljon muutakin orkesteriteosten ohella. Sibelius osoitti kiinnostusta kuoroteoksiin koko aktiiviuransa ajan: ensimmäiset kuorolaulut syntyivät Helsingin Musiikkiopistossa 1880-luvulla ja viimeisen kuorosovituksensa säveltäjä teki 89 vuoden iässä, vuonna 1954.

Tämä äänite sisältää Sibeliuksen kaikki teokset sekakuorolle. Mukana on monimuotoinen skaala teoksia. Joukossa on isänmaallisia teoksia, Kalevalaan pohjautuvia teoksia, nuoruuden töitä, joululauluja, teoksia suomalaisten runoilijoiden teksteihin, kouluja varten kirjoitettuja lauluja sekä teoksia akateemisiin promootioihin ja valtiovallan virallisiin tilaisuuksiin. Mukana on myös kaksi versiota tunnetusta Finlandia-hymnistä.

Viron filharmonisen kamarikuoron Ondine-julkaisut ovat olleet arvostelumenestyksiä. Kuoron ensimmäinen julkaisu oli mm. Gramophone-lehden 'Editor's Choice' sekä Die Zeit-viikkolehden 'Vuoden levynä'.6,99 € (29,95 €)
Image Symphonies Nos. 3 & 5
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Scene d'amore
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Transfiguration
"Lopultakin klassinen aarialevy, joka saa veret seisahtumaan ja ihokarvat pystyasentoon!"
- Harri Hautala, Aamulehti 16.11.2010

´Transfiguration´ on nimeltään tähtisopraano Camilla Nylundin odotettu ensimmäinen ooppera-aarialevy. Camilla Nylund on niittänyt maailmanmainetta erityisesti Richard Strauss- ja Wagner-sopraanona. Levyuutuus koostuu näiden säveltäjien herkullisimmista aarioista, mukana on muun muassa Isolden 'Lemmenkuolo' ja Salome-oopperan vaikuttava loppukohtaus.

Levyllä Tampere Filharmoniaa luotsaa näkemyksellisesti kapellimestari Hannu Lintu.

Nylund saa tänä syksynä runsaasti julkisuutta hänen palatessaan pitkästä aikaa Suomen Kansallisoopperan lavalle, nyt Korngoldin oopperassa 'Die tote Stadt', jonka ensi-ilta on 26.11.2010. Nylund on viime vuosina tehnyt suurta uraa erityisesti Saksan oopperalavoilla ja on haluttu solisti myös Wienin Valtionoopperaan. Kesällä 2011 hän laulaa debyyttinsä Bayreuthin musiikkijuhlilla Elisabethin roolissa Wagnerin oopperassa ´Tannhäuser´.

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Four Last Songs, Vier Letzte Lieder
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Lieder
Tällä uutuuslevyllä tähtisopraano Soile Isokoski esittää pitkäaikaisen duopartnerinsa pianotaitelija Marita Viitasalon kanssa kokoelman Richard Straussin liedejä.

Mukana levyllä on suosittuja lauluja, kuten 'Zueignung', 'Cäcilie', 'Morgen!' ja 'Allerseelen' sekä sarja '3 Ophelia-Lieder'. Äänitteen päätöskappale 'Malven' on Straussin viimeinen valmistunut sävellys; levyllä kuullaan Straussin laulusävellystuotantoa
65 vuoden ajalta!

Vuonna 2002 julkaistu Straussin 'Neljä viimeistä laulua' oli suuri kaupallinen menestys, levy sai myös Gramophone-palkinnon. Sittemmin Isokoskesta on muodostunut legenda Strauss-tulkitsijana.

Soile Isokoskea pidetään yhtenä aikamme hienoimmista laulajattarista. ("Isokoski's lyric soprano is like liquid gold." - David L. Kirk, Fanfare Magazine, March/April 2009). Hänen levytyksensä Ondinelle ovat saaneet useita merkittävimpiä kansainvälisiä äänilevypalkintoja.

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Three Hymns / Opera Arias
Tähtisopraano Soile Isokoski on lunastanut paikkansa yhtenä kaikkien aikojen hienoinpana Strauss-sopraanona. Hänen levytyksensä Neljästä viimeisestä laulusta vuonna 2002 oli myyntimenetys ja se sai lukemattomien suitsuttavien arvioiden lisäksi myös arvostetun Gramophone-palkinnon. Tämän vuoden maaliskuussa ranskalainen Classica-lehti teki nimekkään jurun kanssa laulusarjan tärkeimpien levytysten kesken sokkotestin, voittajaksi valittiin Isokosken levytys.

Uuden levyn pääteos on Kolme hymniä, laulusarja, joka on turhaan jäänyt vähemmälle huomiolle. Harvoin levytetyt Hymnit ovat upean suurieleistä, hurmiollista myöshäisromanttista musiikkia, jotka odottavat uutta tulemistaan Isokosken, Helsingin kaupunginorkesterin ja Okko Kamun antaumuksellisina tulkintoina.

Hymnit ja kuuluisat ooppera-aariat muodostavat korvia hellivän kokonaisuuden, joka huipentuu sykähdyttävästi Cappriccion loppukohtauksen eteeriseen, ylimaalliseen kauneuteen.6,99 € (19,95 €)
Image Romeo and Juliet / Serenade for Strings / Brass Qu
Ks. lisätietoja levystä!6,99 € (28,95 €)
Image In this Moonlit Night
Tähtibaritoni Dmitri Hvorostovskyn toinen julkaisu Ondinelle sisältää Pjotr Tsaikovskin, Modest Mussorgskin and Sergei Tanejevin liedejä.

Säännöllisesti maailman tärkeimmissä oopperataloissa esiintyvä Dmitri Hvorostovsky tunnetaan erityisesti italialaisten ja venäläisten baritoniroolien esittäjänä. Hänen repertoaariinsa kuuluu mm. Rigoletto, Don Carlon Rodrigo, Patarouvan Jeletski, Jevgeni Onegin, Figaron häiden kreivi sekä Don Giovanni. New Yorkin Metropolitan-oopperassa Dmitri Hvorostovsky esiintyy keväällä 2013 jopa kahdessa eri produktiossa.

Kansainväliseen tietoisuuteen Hvorostovsky nousi voitettuaan BBC:n Cardiff Singer of the World -laulukilpailun vuonna 1989. Uransa alusta saakka hänen aistikas äänensä, musiikillinen mukautumiskykynsä sekä karismaattinen olemuksensa ovat saaneet osakseen runsaasti ylistystä kaikkialla maailmassa.

Hvorostovsky on yhtälailla kotonaan myös lied-ohjelmiston parissa. Erityisesti venäläinen ohjelmiston tulkinnat - kuten tällä uutuuslevyllä kuullaan - ovat emotionaalisesti yltäkylläisiä ja vaikuttavia.

Pjotr Tsaikovski sävelsi nostalgiaa tulvivat Kuusi laulua op. 73 vuonna 1893, vuotta ennen kuolemaansa. Romantiikan emootioita välittävät myös Sergei Tanejevin laulut, hurjempaa vimmaa puolestaan kuullaan Modest Mussorgskyn laulusarjassa Kuoleman lauluja ja tansseja, jonka säveltäjä loi kiihkon vallassa oopperansa Boris Godunov kantaesityksen jälkeen.

Hvorostovskyn vakituinen lied-partneri Ivari Ilja edustaa lied-pianismin ehdotonta aatelia. Hän ei jää vaisuksi taka-alalle vaan välittää täyteydessään piano-osuuksien koko kirjon.


6,99 € (19,95 €)
Image Symphony No. 5 / Prophecy
Erkki-Sven Tüür:
SINFONIA NRO 5 BIG BANDILLE, SÄHKÖKITARALLE JA SINFONIAORKESTERILLE
PROPHECY HARMONIKALLE JA ORKESTERILLE


NGUYÊN LÊ • MIKA VÄYRYNEN • UMO
HELSINGIN KAUPUNGINORKESTERI
OLARI ELTS, KAPELLIMESTARI


5. sinfoniassaan säveltäjä Erkki-Sven Tüür toteutti pitkäaikaisen haaveensa yhdistämällä rock-muusikkotaustansa, jazzin ja sinfonisen musiikin. Teoksen esitykset ovat kirvoittanet ihailua, kuinka onnistuneesti Tüür on nivonut nämä erilaiset musiikilliset elementit luontevaksi sinfoniseksi kokonaisuudeksi.

Erkki-Sven Tüür halusi liittää sinfonian yhdeksi elementiksi myös improvisaation, jonka esittäjänä tulisi olla sähkökitaraa soittava rock/jazz -kitaristi. Nguyên Lên soitossa on hienoja inspiraation välähdyksiä, joissa kuullaan hänen monipuolinen taustansa rockin, jazzin ja maailmanmusiikin parissa.

Prophecy harmonikalle ja orkesterille syntyi Mika Väyrysen tilauksesta. Teoksen nimi viittaa eri kulttuureissa ja perinteissä kauan tärkeänä pidettyyn "näkyjen näkemisen" lahjaan.

Uutuus on kapellimestari Olari Eltsin ensilevytys Ondinelle.6,99 € (19,95 €)
Image Tales of Joy, Passion and Love
Ondinen uutuuslevy sisältää nuoren polven suomalaissäveltäjä Uljas Pulkkiksen (s. 1975) orkesterimusiikkia. Uudella levyllä klarinettivelho Kari Kriikku ("a physically flamboyant player of Olympian virtuosity" - The New York Times) on Uljas Pulkkiksen klarinettikonserton solistina. Tales of Joy, Passion, and Love on sekä vauhdikas, että meditatiivinen, kuulijansa valloittava teos. Teoksen kolmas osa Tales of Love on sävelletty Thomas Mooren runoon, siinä on mukana teoksen toinen solisti baritoni Gabriel Suovanen.

Seitsemän orkesterifantasiaa On the Crest of Waves ja sinfoninen runo Vernal Bloom nekin edustavat Pulkkiksen romanttista, impressionistista ja helposti avautuvaa musiikkia.

Uutuusäänite jatkaa Kari Kriikun juhlittuja suomalaisten konserttolevytysten sarjaa. Aiemmin Ondine-merkillä on julkaistu mm Magnus Lindbergin (2006 BBC Music Magazine Award & Classic FM Gramophone Award), Jukka Tiensuun, Kimmo Hakolan ja Jouni Kaipaisen konsertot. Kaija Saariahon konsertto D'om le vrai sens julkaistaan syksyllä.

Ylikapellimestarinsa Hannu Linnun johdolla esiintyvä Tampere Filharmonia on tehnyt useita kansainvälisiä palkintoja keränneitä uuden musiikin levytyksiä.

Katso lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Northern Lights / Kalevala Suite / Cheremissian Fa
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Manyworlds (CD+Blu-ray Audio)
Norwegian composer Rolf Wallin is among the most exciting contemporary composers in Scandinavia. This special CD + Blu-ray Audio release on Ondine includes world première recordings of three orchestral works by the composer, performed by the Bergen Symphony Orchestra, conducted by the Finnish conductor John Storgårds.6,99 € (19,95 €)
Image Music and Silence in Finnish Symbolism
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image 5CD-BOX: Opera Gala
Click here!

21,95 € (34,95 €)
Image Aurora Borealis - The Magic of Northern Lights
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Carmen de Sole - Contemporary Works for Male Choir
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Classical Images from Finland
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Concerto for Orchestra / Memorial to Lidice / Part
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Essential highlights of Jorma Hynninen (2 CD)
Click here!

6,99 € (16,95 €)
Image Essential highlights of Kari Kriikku (2 CD)
Click here!

6,99 € (16,95 €)
Image Essential highlights of Karita Mattila (2 CD)
Click here!

6,99 € (16,95 €)
Image Essential highlights of Soile Isokoski (2 CD)
Click here!

6,99 € (16,95 €)
Image Excellence - The Artistry of Karita Mattila
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Finland - A Celebration of Music and Nature (4 CD)
Click here!

19,99 € (52,95 €)
Image From the Heart of Finland
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Great Baritone Arias
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Live from Kuhmo - Kamarimusiikin antologia (6 CD)
Click here!

29,95 € (77,95 €)
Image Karita Live!
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Pictures from Finland
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Remembering JFK - 50th Anniversary Concert
Ondinen julkaisu juhlistaa 50 vuoden takaisia John F. Kennedyn virkaanastujaisia Yhdysvaltain presidentiksi.

Levy on 80-vuotisjuhlaansa viettävän National Symphony Orchestran ja heidän uuden ylikapellimestarinsa Christoph Eschenbachin ensimmäinen kaupallinen äänite. Eschenbach on aiemmin Yhdysvalloissa toiminut Houstonin ja Philadelphian orkesterien ylikapellimestarina sekä Ravinia-festivaalin taiteellisena johtajana.

CD1 sisältää Christoph Eschenbachin tammikuussa 2011 johtaman 50-vuotisjuhlakonsertin. Siinä kuullaan Peter Liebersonin Remembering JFK (An American Elegy), jonka tekstinä on Kennedyn puheita, kertojana kuuluisa näyttelijä Richard Dreyfuss. Mukana on myös Bernsteinin suositut Sinfoniset tanssit West Side Storysta.

CD2 sisältää aiemmin julkaistuja näytteitä vuoden 1961 virkaanastujaisjuhlakonsertista orkesterin silloisen ylikapellimestarin Howard Mitchellin johdolla, mukana on myös radiokuuluttajien kommentteja. Oman värinsä selostukseen tuo konsertti-iltana Washingtonissa raivonnut historiallisen sankka lumipyry.

Julkaisun tärkeä fokus on niin ikään George Gershwinin musiikki; Tzimon Barto tulkitsee Pianokonserton F-duuri, historiallisella äänitteellä Rhapsody in Bluen esittää legendaarinen Earl Wild.

Katso lisätietoja levystä!
6,99 € (19,95 €)
Image Seasons of Finnish Lifestyle
Ks. lisätietoja levystä!

6,99 € (19,95 €)
Image Soul of Kantele
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Sulle kauneimmat lauluni laulan - Serenades
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Irresistible Karita Mattila, The
Ks. lisätietoja levystä!

VASTUSTAMATON KARITA MATTILA JUHLAVUODEN KOKOELMALLA

Klassisen musiikin maailmantähtemme ylittää vaivatta ja vastustamattomasti genre-rajoja. Uusi kokoelmalevy sisältää maailman rakastetuimpia ooppera-aarioita, suomalaisia lauluja sekä unohtumattomia tulkintoja Broadway-musikaalisävelmistä ja ikivihreistä jazz-standardeista.

Mid price -hintainen levy sisältää myös kaksi aiemmin julkaisematonta kappaletta Fever-konsertista juhlistaen Karita Mattilan 50-vuotissyntymäpäivää myöhemmin tänä vuonna.


Muista myös:

Fever (ODE1105-2)
Saariaho: Mirage/ O. de Paris, Eschenbach (ODE1130-2)
Helsinki Recital (ODE1100-5)
6,99 € (12,95 €)
Image HELSINKI - A Musical Promenade
Click here!

6,99 € (9,99 €)
Image Violin Concerto (Distant Light) / Symphony No 2
Click here!6,99 € (19,95 €)
Image Soie
KERSTEN MCCALL, huilu
RADION SINFONIAORKESTERI
DIMA SLOBODENIOUK, kapellimestari


Ondinen uutuusäänite sisältää uusia orkesteriteoksia säveltäjä Lotta Wennäkoskelta (s. 1970). Wennäkosken teoksille ominaisia piirteisiin kuuluu rikas ja värikäs äänimaailma, johon usein sisältyy uusia soittotekniikoita sekä hälyääniä. Viime vuosien aikana Wennäkosken ilmaisu on syventynyt, voimistunut sekä lähestynyt laajempia ulottuvuuksia.

Soie on kolmiosainen teos huilulle ja orkesterille, joka on Radion sinfoniaorkesterin tilausteos. Teos valittiin keväällä 2012 UNESCOn kansainvälisessä säveltäjärostrumissa suositeltavien teosten listalle. Solistina teoksessa soittaa Kersten McCall, joka toimii Royal Concertgebouw –orkesterin huilun äänenjohtajana. Hava on Tapiola Sinfoniettan tilausteos, joka kantaesitettiin orkesterin 20-vuotisjuhlakonsertissa tammikuussa 2008. Amor Omnia Suite on yksiosainen orkesterisarja, joka perustuu Wennäkosken 90-minuuttiseen musiikkiin mykkäelokuvaa varten, ja jonka säveltäjä muokkasi vuonna 2014.

Wennäkoski kuuluu sukupolvensa johtaviin suomalaisiin säveltäjiin. Wennäkoski teki säveltäjänä debyyttinsä vuonna 1999. Wennäkoski opiskeli ensin viulua, musiikinteoriaa sekä unkarilaista kansanmusiikkia Budapestin Béla Bartók –konservatoriossa ja suoritti sävellysdiplomin Sibelius-Akatemiassa vuonna 2000. Hänen sävellyksenopettajiinsa kuuluvat Eero Hämeenniemi, Kaija Saariaho sekä Paavo Heininen. Vuosina 1998–99 Wennäkoski opiskeli sävellystä myös Louis Andriessenin johdolla Alankomaissa.

Radion sinfoniaorkesterin viimeaikaiset levytykset Ondinella ovat keränneet erinomaisia arvioita kansainvälisessä musiikkilehdistössä.

Julkaisu on kapellimestari Dima Slobodenioukin debyytti Ondinella. Slobodeniouk yhdistää venäläisen taustansa vuosien opiskeluun Suomessa, jossa hän on asunut viimeiset kaksi vuosikymmentä. Slobodeniouk on tehnyt vaikutuksen laajalla tietämyksellään ja älykkäällä taiteellisella johtamisellaan. Helmikuussa 2013 Dima Slobodeniouk valittiin Galician sinfoniaorkesterin taiteelliseksi johtajaksi.

6,99 € (19,95 €)
Image Violin Concerto
Saksalainen Jörg Widmann (s. 1973) teki aiemmin näyttävän uran klarinetistina, mutta hän on viime vuosina noussut yhdeksi aikamme kiinnostavimmaksi säveltäjäksi.

Widmannin asemaa kuvaa myös se, että tähtiviulisti Christian Tetzlaff tilasi häneltä nyt levytetyn viulukonserton. Tetzlaff pitää konserttoa yhtenä parhaista viulukonsertoista, mitä Bergin konserton jälkeen on sävelletty.

Nuoren polven supertähti on myös kapellimestari Daniel Harding, joka johtaa säännöllisesti kansainvälisiä huippuorkestereita. Hän toimii maineikkaan Ruotsin radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina, ja hän on kehittämässä orkesterista entistä iskukykyisempää ja soinnillisesti värikkäämpää soittajistoa. Orkesteri on erityisen kotonaan juuri uuden musiikin parissa.6,99 € (19,95 €)
Image Impromptus, Moments musicaux, Six German Dances
Following Lars Vogt's hugely popular solo debut recording of Bach's Goldberg Variations on Ondine the pianist's new solo recording features much-loved piano works by Franz Schubert (1797-1828). The Impromptus D 899, Six German Dances D 820 and the famous Moments musicaux were written when Schubert was at the height of his maturity and they contain some of his most well-known pieces for the piano.

6,99 € (19,95 €)
Image Italienisches Liederbuch (2 CD)
Click here!

6,99 € (19,95 €)
Image Talescapes
Ks. lisätietoja levystä!6,99 € (19,95 €)
Image Seven Songs / Chamber Symphony (arr. Dünser)
Jenny Carlstedt, mezzosopraano
Lapin Kamariorkesteri
John Storgårds, kapellimestari

Ondine julkaisee ensilevytykset Richard Dünserin (s. 1959) kahdesta Zemlinsky-sovituksesta John Storgårdsin johtaman Lapin Kamariorkesterin kanssa.

Itävaltalaissäveltäjä Alexander Zemlinskyn (1871–1942) musiikki – jota muun muassa Mahler, Schönberg ja Berg ihailivat – on viime vuosikymmenien saatossa saanut yhä enemmän mielenkiintoa osakseen. Zemlinskyn valmistunut tuotanto kattaa ainoastaan 27 opusnumeroitua teosta, mutta niiden joukossa on useita joita voidaan pitää 1900-luvun mestariteoksiin lukeutuvina.

Vuonna 2013 säveltäjä Richard Dünser (s. 1959), Francis Burtin ja Hans Werner Henzen oppilas, sai valmiiksi kaksi raikasta Zemlinsky-sovitusta. Seitsemän laulua yöstä ja unesta (Sieben Lieder von Nacht und Traum) on orkestraatio ja koostuu lauluista, jotka ovat peräisin opuksista 2, 5, 6, 8 ja 10 jotka käsittelevät yön ja unen teemoja. Tällä ensilevytyksellä laulusolistina on mezzosopraano Jenny Carlstedt. Kamarisinfonia on 40-minuuttinen orkestraatio joka perustuu Zemlinskyn 2. jousikvartettoon. Tässä orkestraatiossa jousikvartetin rajoitukset ovat antaneet tilaa suuremmalle ensemblelle. Zemlinskyn jousikvartetto sisältää viittauksia Zemlinskyn oppilaan Arnold Schönbergin teoksiin.

Tämä julkaisu on John Storgårdsin toinen Zemlinskyn musiikkia sisältävä julkaisu Ondinella. John Storgårdsin viimeisiin Ondine-levytyksiin kuuluvat mm. Leevi Madetojan sinfoniat (ODE 1211-2; ODE 1212-2), Šostakovitšin viulukonsertot Christian Tetzlaffin kanssa (ODE 1239-2), levyllinen Zemlinskyn (ODE 1237-5) ja Rolf Wallinin orkesteriteoksia (ODE 1267-2D) sekä levytyksiä sopraano Soile Isokosken kanssa (ODE 1252-2; ODE 1261-2).

6,99 € (19,95 €)
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Oma tili
Oma ostoskori: 0 tuotteet